Alpina XB7: Van het paadje af (2020)

BMW Alpina XB7 2020

Bij BMW hebben ze sinds mensenheugenis besloten geen M-derivaat van de 7 Reeks te bouwen. Grote broer X7 is hetzelfde lot beschoren. Wat als je toch zo'n X7 M op de oprit wil? Dan passeer je best langs Alpina. Want de Duits partner van BMW schuift met de XB7 een 612 pk sterke SUV naar voren. Alpina... maar dan compleet van het paadje af.

Een nieuwe BMW vanonder het doek? Dan kan je er prat op gaan dat Alpina binnen de kortste keren een verfraaide versie uitrolt. Of toch niet helemaal, want er zijn BMW's waar Alpina steevast haar handen van heeft gehouden. Denk 1 Reeks en 2 Reeks Active Tourer. De boot van SUV's heeft Alpina eveneens lang van zich af weten te houden maar nu gaat de tuner compleet overstag. Want met de XB7 is er duidelijk geen weg meer terug.

Oase van Alpina

De XB7 is dan ook de zwaarste en meest opzichtige auto die Alpina ooit heeft gecreëerd. De basis, de X7 M50i, is al zo'n oase van luxe dat Alpina binnenin weinig toe te voegen heeft. Wel heb je de keuze uit zes (3 keer twee) of zeven (2x3x3) zitplaatsen. Een minibusje van Alpina, het is eens iets anders. Visueel past het Duitse merk alvast de gekende bouwblokken toe. Een subtiele lip vooraan, aangepast uitlaatwerk achteraan en de overbekende gespaakte velgen. Die 23-duims (!) grote velgen verlagen het gewicht van de XB7 met zo maar even 12.7 kilogram. Al blijft dit natuurlijk een zwaarlijvige joekel van rond de twee ton.

BMW Alpina XB7 2020

Het maakt alvast dat een driecilinder voorin niet adequaat was. Alpina's antwoord? Een 4.4-liter V8 met 612 pk en 800 Nm koppel. Een krachtbron die deze klomp metaal in zo'n 4 seconden naar de honderd kan stuwen. Bijna hallucinant. Het Duitse merk geeft grif toe dat het met deze XB7 voluit op de Amerikaanse markt mikt. Met een prijs van zo'n 130.000 euro leg je fors geld neer... al heb je dan wel de big daddy onder de Alpina's in bezit. Wij hebben toch liever zo'n B3 Touring...

BMW Alpina XB7 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
4g63 16:41
afbeelding van 4g63

Verbazingwekkkend hoe je dikke 2600 kilo op goeie 4s naar honderd trekt met een verbruik van amper 14 liter.
Die 14l uit een V8 met 4,4l inhoud met dat gewicht is zot, die goeie 4s is ni mer normaal. ;)

Yvesw 08:32
afbeelding van Yvesw

Op het moment van die sprint zal het verbruik heus niet 14 liter zijn hoor :-p Maar inderdaad, op papier zijn auto's tegenwoordig extreem zuinig... binnen de mate van het mogelijk natuurlijk.

Uw reactie