BMW 6 Reeks Gran Turismo opgefrist (2020)

BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift 2020

Veel nieuws bij BMW vandaag, want na de 5 Reeks heeft ook de 6 Reeks Gran Turismo een facelift gekregen. Die staat op het platform van diezelfde 5 Reeks en ondergaat dus grotendeels dezelfde wijzigingen.

Bij zijn introductie drie jaar geleden kreeg de BMW 6 Reeks Gran Turismo een hoger cijfer opgeplakt. Voordien ging hij door het leven als 5 GT. Vandaag is door de opwaardering van de 6 Reeks Coupé, Cabriolet en Gran Coupé naar 8 Reeks deze 6 GT nog de enige 6 Reeks in het gamma.

BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift 2020

Visueel kreeg het radiatorrooster dezelfde niervergroting als de 5 en nemen de koplampen dezelfde L-vormige lichtsignatuur over. Die beschikken standaard over led-technologie en kunnen optioneel worden geüpgraded naar lasertechnologie. Ook de derrière belandde op de tekentafel, en BMW introduceert uiteraard nieuwe koetswerkkleuren en velgkeuzes.

In het interieur groeit de grootte van het infotainmentscherm: dat is standaard voortaan 12,3 duim groot. De knopjes op de middenconsole en op het stuur krijgen een opgefrist design, de functies van de airco zijn uitgebreid. Er zijn ook nieuwe kleuren, designs en afwerkingsmogelijkheden voor het interieur.

BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift 2020

Onder de motorkap zijn alle motoren voortaan voorzien van mild hybrid-technologie. Er zijn twee benzinemotoren (630i en 640i, een vier- en zescilinder) en drie dieselversies (620d, 630d en 640d, een viercilinder en twee zescilinders). De milde hybride aandrijving met 48-voltbatterij zorgt voor een extra duwtje van 11 pk tijdens de acceleraties.

BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift 2020

Net als in de 5 Reeks werd ook de rijhulp in de 6 Reeks Gran Turismo verbeterd, onder meer in de Driving Assistant en Driving Assistant Professional, en ook hier onthoudt de auto de laatste 40 seconden bij het manoeuvreren. En last but not least krijgt de connectiviteit ook een flinke upgrade.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws