Officieel: Bentley Bentayga onder het mes (2020)

Bentley Bentayga facelift 2020

Bentley heeft zijn SUV naar de plastisch chirurg gestuurd. De Bentayga krijgt niet alleen een gezicht dat meer in lijn ligt met de Continental GT en Flying Spur, maar ook een opgefrist interieur. Debuteren doet hij als V8.

De Bentayga werd eind 2015 voorgesteld, en wist al snel nieuwe klandizie naar het Britse merk te lokken. Onder meer met zijn imposante W12, maar ook met een dieselmotor (die alweer verdween), een V8 en een plug-inhybride.

Vandaag is de Bentley-SUV toe aan een facelift, die de strakkere smoel van de Continental GT en Flying Spur naar de Bentayga brengt. Ook achteraan werd de boel strakker getrokken, met de ellipsvormige achterlichten die we ook van andere Bentleys kennen, een nummerplaat die van plaats is veranderd, andere dakspoiler, enzovoort. Nieuwe kleuren en velgdesigns zijn er uiteraard ook.

Bentley Bentayga facelift 2020

Binnenin zien we een hertekend stuur, gewijzigde middenconsole en een digitaal instrumentenpaneel. De Bentayga krijgt ook nieuwe zetels, een opgewaardeerd infotainmentscherm van 10,9 duim met draadloze Apple CarPlay en Android Auto – blijkbaar een primeur in een Bentley – een nieuwe achterbank in de vijfzitsconfiguratie, meer beenruimte in vierzitsconfiguratie, en nieuwe afwerkingsmogelijkheden.

Bentley Bentayga facelift 2020

Debuteren doet de gefacelifte Bentley Bentayga met een 4.0 V8 van 550 pk en 770 Nm, gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Diens weinig milieuvriendelijke CO2-uitstoot van 302 g/km wordt nadien nog gecounterd door een nieuwe plug-inhybride. Al mag die flink zijn best doen om ook de uitstoot van de Speed te compenseren, een model dat eveneens later volgt en een 6.0 W12 onder de kap krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws