Officieel: Audi S3 Sportback en S3 Berline zijn er!

Officieel: Audi S3 Sportback en S3 Berline

Onze test met de nieuwe Audi A3 ligt nog ter nazicht op de schrijftafel en daar brengt Audi al de eerste afgeleide. De nieuwe S3 is de discreet sportieve en tegelijk dynamische topversie van de A3. Voorlopig toch.

Want tot de komst van de RS 3 staat deze S3 bovenaan het gamma van de A3. Een tweeliter TFSI maakt de dienst uit, voorzien van 310 pk en 400 Nm. Daarmee duikt hij onder de 5 seconden voor een sprint van 0 naar 100 km/u, in 4,8 seconden om precies te zijn.

brake booster

Audi zet de S3 15 millimeter dichter tegen de grond en geeft hem een multilink-achteras om de rijdynamiek te verhogen. Optioneel kan je hem bestellen met damper control, waarbij de oliestroom de ophanging kan aanpassen aan de rijomstandigheden. De brake booster en inwendig geventileerde remschijven zorgen ervoor dat je je S3 tijdig gestopt krijgt.

Officieel: Audi S3 Sportback en S3 Berline

Uiterlijk herken je een S3 aan het ruitpatroon in de grille. Maar al veel sneller vallen de aluminium spiegelkappen op. De bumpers krijgen grotere luchtinlaten en onder de achterbumper hangt een diffusor in het gezelschap van dubbele uitlaateindes aan beide zijden. Standaard rol je op 18-duimers, 19-duims lichtmetalen velgen staan op de optielijst.

Officieel: Audi S3 Sportback en S3 Berline

alu inleg

Ook in het interieur kan je zien dat je een S3 zit. Daarvoor kijk je naar de aluminium inlegplaatjes en koolstofvezel accenten. Standaard krijg je een digitaal instrumentenpaneel, al laat Audi je wel extra centen neerleggen voor de Virtual Cockpit. Sportstoelen en het Drive Select zitten wel mee in de standaarduitrusting.

Officieel: Audi S3 Sportback en S3 Berline

Audi prijst de S3 Sportback aan vanaf 47.500 euro, de S3 Berline kost 48.600 euro. Vanaf begin oktober beginnen de Duitsers aan de eerste leveringen. Op dat moment kan je ook kiezen voor de "Edition One", verkrijgbaar in Python Yellow voor de Sportback of Tango Red op de Berline met zwarte accenten, standaard 19-duimse velgen en fijne nappalederen sportstoelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:01
afbeelding van Techno Patat

‘ De brake booster en inwendig geventileerde remschijven zorgen ervoor dat je je S3 tijdig gestopt krijgt.’

Amai je weet dat er weinig nieuws te vertellen is als er moet verteld worden over dingen die al op mijn E30 zitten van 1987 :D!

Carlos 21:11
afbeelding van Carlos

Wordt dit het nieuwtje in de interieurs? Opgeplakte AC uitgangen? Dan nog liever de ronde die nog wat ingewerkt waren in het dashboard...

John 11:57
afbeelding van John

Vroeger had je ventilatiemonden en toen werden de schermen erop geplakt. Nu echter heb je één en al scherm waardoor de ventilatiemonden er nu moeten worden opgekleefd :-)

User4580 19:19
afbeelding van User4580

Ik val van mijn stok, alles zo nieuw allemaal

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws