Renault Arkana komt ook naar Europa (2020)

Renault Arkana 2020

Nadat de Renault Arkana oorspronkelijk in Rusland gelanceerd werd en nadien ook geexporteerd werd richting Zuid-Korea onder Samsung-vlag, komt de wagen uiteindelijk ook in Europa terecht.

De Arkana is een SUV-coupé die je liet zien hoe een Kadjar met stijladvies eruit zou zien. Hij is met zijn 4,57 meter lengte namelijk 12 centimeter langer dan een Kadjar en valt daarmee in hetzelfde segment. Toch delen beide wagens niet dezelfde basis. Bij de lancering stond de Arkana nog op het oude B0-platform dat door Dacia gebruikt werd voor de eerste twee generaties Duster. Toen Samsung de wagen naar Korea haalde, zorgde het echter voor een ander platform, het CMF-B-platform, van de Captur en Clio.

Renault Arkana 2020

Het originele ontwerp mag dan een oud platform zijn, die ommekeer opent nieuwe wegen voor Renault. Het merk steekt er namelijk de E-Tech hybride techniek in en stuurt de wagen nu ook de Europese wegen op. De E-Tech aandrijving is dezelfde als die in de Clio, dus dat wil zeggen dat de Arkana E-Tech 160 pk onder de kap krijgt. Dat vrmogen wordt geleverd door een 1.6 TCe benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor. In andere markten krijgt de TCe ook een soloproject, met ook daar 160 pk maar er komt ook een versie met 140 pk.

Renault Arkana 2020

In de gewone Arkana krijg je 513 liter bagageruimte, de E-Tech versie houdt het op 438 liter. Renault lanceert de Arkana enkel als R.S.-Line, waardoor je een dynamisch exterieur te zien krijgt. Ook binnenin worden sportieve accenten gelegd, met een zwarte dakhemel, carbonstrips en een met leder bekleed stuurwiel. Achter het stuur krijg je digitale tellers waarbij de maat van het scherm afhangt van de versie. Het infotainmentscherm meet - ook alweer afhankelijk van de versie - 7 of 9 inch groot.

De Arkana wordt in het eerste semester van 2021 bij de dealers verwacht, tegen dan is er ook meer zicht op de kostprijs van de wagen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:45
afbeelding van Waxweazel

Op de foto's ziet het er wel goed uit vind ik. Maar of dit ook zo in het echt zal zijn is wat anders.
Een auto van dit formaat (langer dan zijn grote broer Kadjar !) dat op een platform van een B-segmenter staat doet toch wel twijfels rijzen of dit wel echt geslaagd kan zijn.

Stefan 15:43
afbeelding van Stefan

Pracht van een wagen ik rij nu met een talisman maar ben er zeker van dat dat mijn volgende wordt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws