Ferrari gaat exclusief met deze Omologato

Ferrari Omologata one-off (2020)

Een paar dagen nadat Touring Superleggera een gelimiteerde Ferrari-afgeleide met de naam Aero 3 heeft voorgesteld, komt Ferrari zelf ook met een one-off. De Omologato werd besteld door een Europese klant die iets anders wilde dan een basis-812 Superfast.

Daarop besloten de designers bij Ferrari om zowat de hele carrosserie te herwerken, met behoud van alleen de originele koplampen en voorruit. Als resultaat krijg je een GT-geïnspireerde wagen die wordt afgewerkt met moderne koolstofvezel accenten en de drielagige Rosso Magma Ferrari-kleur. Binnenin is de rode kleur van de wagen in schril contrast met de blauwe aankleding van de zetels, die bekleed zijn met een combinatie van leder en Jeans Aunde. Al de rest is in zwart uitgewerkt, met wat metalen accenten op dashboard en stuurwiel. Op de deurgrepen zit een gehamerd effect en tenslotte mag ook de Ferrari F1 bridge onderaan de centerconsole niet ontbreken.

Ferrari Omologata one-off (2020)

Aangezien het om een one-off gaat, hebben de plaatwerkers de hele wagen met de hand gevormd met aluminium plaatwerk. Verder maakt Ferrari met deze Omologato de 10e V12 one-off uit het moderne tijdperk dat begon met de P540 Superfast Aperta in 2009. Motorisch geeft Ferrari geen details vrij, maar we kunnen ons voorstellen dat de klant al tevreden was met de 6.5 V12 die 800 pk en 718 Nm klaar heeft zitten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws