Officieel: BMW 4 Reeks Cabrio flaneert met stoffen dak (2020)

BMW 4 Reeks Cabrio 2020

Na de Coupé en het M-derivaat onthult BMW vandaag een derde variant van haar 4 Reeks. De 4 Reeks Cabrio is klaar om je terug warm te maken voor de zomer. Deze keer met stoffen dakje én uiteraard een polariserende grille.

De cabrioverkoop is een druppel op een hete plaat. Toch zijn er merken zoals BMW die blijven vechten om een dakloze auto aan te bieden. En daar zijn we dankbaar om, want het was financieel veel logischer geweest voor het Duitse merk om geen nieuwe generatie meer van de 4 Reeks Cabrio te bouwen. Toch doen ze dat wel. Meer nog, de nieuwe 4 Cabrio is geen simpele evolutie van zijn voorganger.

Heilige huisjes

BMW is namelijk volop bezig met heilige huisjes te slopen. Voorwielaandrijving in de 1 Reeks, het einde van de Hoffmeister-knik op de flank en een wederkeer naar de verticale grille uit de jaren 30. Deze 4 Reeks Cabrio is een symbiose van die evolutie... minus de voorwielaandrijving. Want geen nood, deze knaap teert nog steeds op achterwielaandrijving. Al kan je gerust bijbetalen voor xDrive-vierwielaandrijving. Visueel is deze 4 Reeks Cabrio uiteraard een 4 Reeks Coupe zonder dak. Net zoals bij de 8 Reeks Cabrio grijpt BMW terug naar een stoffen dakje. Anno 2020 moet dat qua (geluids)isolatie niet meer onderdoen voor een stalen klapdak en daarenboven weegt het gehele systeem nog eens 40% minder. En gewicht, dat is de vijand van de lage CO2.

BMW 4 Reeks Cabrio 2020

Een ander handig voordeel van zo'n stoffen dak is de styling. Want geef toe, een cabrio ziet er - buiten de Mercedes SLK - steeds stukken sierlijker uit zonder metalen klapdak. Dat deze 4 Cabrio nu een geslaagd designstatement is, dat laten we aan jullie over. Wel volgt hij duidelijk BMW' nieuwe designlijn. Met die uitgesproken grille, weet je wel.

M4 op komst

Motorisch schuift BMW het gekende gerief naar voren. Te beginnen met een 420i van 184 pk. Daarboven staat dan de 430i met 258 pk. Liever een zes-in-lijn? Dan moet je de opstap naar de straffe M440i xDrive maken. Die stuurt 374 pk naar de vier wielen en weet in net geen 5 tellen de 100 km/u aan te tikken. Dieselmotoren tekenen ook present... maar wil je anno 2020 écht nog gezien worden in een diesel-cabrio? Ja? Wel, dan heb je de keuze uit een 420d van 190 pk, een 430d van 286 pk en een M440d met 340 pk.

BMW 4 Reeks Cabrio 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dominique 12:32
afbeelding van Dominique

@Autofans...gelieve geen reportages van BMW's met deze nieuwe grille meer te maken. Dan liever foto's van een Fiat Multipla...

Jensd 18:59
afbeelding van Jensd

Of van een Pontiac Aztec

Geert Geluykens 17:53
afbeelding van Geert Geluykens

Prachtige wagen, opvallend design.Een van de mooiste cabrio 's. Vroeger met 325i 6 cylinder gereden. Gewoon zalig rijden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws