Renault Trafic onder het mes (2020)

Renault Trafic facelift 2020

Renault heeft zijn personenbusje een facelift gegeven. De Trafic is er voortaan als Passenger en SpaceClass, met een nieuw dashboard, nieuwe rijhulp en dito motoren.

De passagiersversie van de Renault Trafic mikt op verschillende doelgroepen. Renault kanaliseert die in de Trafic Passenger enerzijds, voor professioneel vervoer en grote gezinnen, die vooral ruimte en moduleerbaarheid zoeken. Anderzijds is er de SpaceClass, die mikt op vipvervoer en toerisme (Signature) en op mensen die vaak reizen (Escapade).

Renault Trafic facelift 2020

Allebei de versies krijgen een nieuwe snoet die hen meer doet aansluiten bij de rest van het Renault-gamma, met een ander radiatorrooster, andere bumper en led-koplampen. Nieuwe velgen en een nieuwe rode koetswerkkleur maken dat rijtje af. Binnenin zien we meer opbergvakken en een nieuw dashboard, nieuwe afwerkingsmaterialen en kleuren en een nieuwe versnellingspook.

Renault installeert eveneens zijn Easy Link-infotainmentsysteem met touchscreen van 8 duim, Apple CarPlay en Android Auto. De rijhulp wordt uitgebreid met een adaptieve snelheidsregelaar, actieve noodremhulp, rijstrookwaarschuwing en dodehoekwaarschuwing.

Renault Trafic facelift 2020

Onder de motorkap blijft de dCi 170 van de partij, de dieselmotor die gekoppeld is aan een EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling en zes verzetten. Er verschijnt eveneens een nieuwe dCi 150, met manuele versnellingsbak of EDC-versnellingsbak, en een dCi 110 met manuele bak. De marktintroductie volgt begin 2021.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws