Subaru BRZ: einde verhaal voor Europa

Subaru BRZ Europa 2020

De Japanse constructeur Subaru is volop bezig aan de tweede generatie van zijn BRZ. Die wordt binnenkort voorgesteld, maar zal niet meer voor de Europese markt bestemd zijn.

Met die beslissing volgt Subaru in het kielzog van Nissan. Dat pakte onlangs uit met een knappe 400Z als opvolger van de pensioengerechtigde 370Z. Maar de Nissan komt niet naar Europa, omdat die nefast zou zijn voor de strengere Europese uitstootnormen. De rest van de wereld, in casu Azië en Amerika, mag wel genieten van de coupé.

De nieuwe Subaru BRZ is nu hetzelfde lot beschoren, zo laat Subaru weten. Met een korte “Subaru heeft op dit moment geen plannen om de nieuwe BRZ naar Europa te brengen” zeggen de Japanners dat de uitgaande BRZ de laatste versie van de coupé is die onder de Subaru-vlag zal uitvaren. Ook hier ligt de stevige CO2-uitstoot van het gamma wellicht aan de oorzaak.

Toyota GR86

Wie de nieuwe generatie van de BRZ wel aan de tand wil voelen, kan bij de concullega’s van Toyota terecht. Zij ontwikkelen hun opvolger van de GT86 immers opnieuw hand in hand met Subaru, en laten weten dat de GR86 voorlopig wel nog gewoon naar het Oude Continent komt om het GR-gamma van de Yaris en Supra te vervoegen. Toyota zegt er binnenkort meer nieuws over te lossen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pieter E 09:38
afbeelding van Pieter E

Jammer. Maar was te voorspellen. Met dank aan iedereen die zo nodig een SUV moet kopen, waardoor de merken geen heil meer zien in een coupe. Langs de andere kant: als de doelgroep jonge mensen zijn, moet je het betaalbaar houden, en hier wringt het schoentje. Zowel aanschaf, taksen en verzekering schrikken potentiële klanten af. De meesten wachten tot deze wagens op de 2dehandsmarkt verschijnen om het betaalbaar te houden. Natuurlijk: als niemand ze nieuw koopt, komt er ook niet veel op de 2dehandsmarkt... Iemand nog een idee waar je terecht kunt voor een nieuwe betaalbare coupe?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws