Bentley Continental GT Speed doet er schepje bovenop (2021)

Bentley Continental GT Speed (2021)

Bentley heeft het doek gehaald van de Continental GT Speed. In diens stal zitten wat extra paardjes. Plezier verzekerd!

Toen Bentley en Rolls Royce nog in hetzelfde bed sliepen was Bentley de sportieve van de twee. Dat imago is na hun scheiding en doorheen de tijd weinig veranderd en deze Continental GT Speed is dan ook de meest sportieve Bentley ooit.

nog wat meer

De basis voor de Continental GT Speed is de Continental GT met W12-motorisatie. Dat is op zich al een motor waar je mond van openvalt met zijn 635 pk en 900 Nm maar bij Bentley vonden ze dat het nog wat straffer kon. De Continental GT Speed puurt namelijk wat extra vermogen uit de 6.0 W12, waardoor hij nu 659 pk en een ongewijzigde 900 Nm voortbrengt.

Bentley Continental GT Speed (2021)

Of dat veel verschil oplevert? Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Een 0-100 km/u sprintje in 3,6 seconden en een top van 335 km/u, dat is miniem straffer dan de 3,7 seconden en 333 km/u van de gewone W12. Maar het is wel het snelste voor een productie-Bentley ooit.

sportpak

Toch moet de Continental GT Speed het niet zozeer van zijn speed hebben om zich te onderscheiden. Bentley maakte deze versie ook dynamischer. Daarvoor dokterden ze een systeem met All-Wheel Steering uit dat vooral in de Sport-modus zijn duit in het zakje doet. Daarbij werkt het samen met het elektronisch sperdifferentieel, nog een nieuwigheid bij de Continental GT.

Bentley Continental GT Speed (2021)

Er werden nog meer wijzigingen doorgevoerd en ook die ervaar je het best in Sport-modus. De stabiliteitscontrole (ESC) laat de wagen iets meer spelingsruimte alvorens in te grijpen. Ook krijgt de achteras meer vermogen toegespeeld dan de vooras, in een nieuwe verhouding ten opzichte van de gewone Continental GT's.

Verder werd ook de tractiecontrole aangepast en werd de achttrapsautomaat meer afgesteld op rijdynamiek. Om alles slim te doen stoppen staan er koolstofkeramische remschijven tussen de opties, die volgens Bentley 33 kilogram lichter zijn dan de standaard remmen.

Bentley Continental GT Speed (2021)

alcantara jas

Binnenin krijg je een hoop Alcantara over je heen, al kan je dat ook laten vervangen door een lederen interieur. Ook kan je als klant kiezen voor verschillende materialen om accenten aan te laten brengen in het interieur.

Bentley Continental GT Speed (2021)

Aan de buitenkant is de Speed-stempel dan weer goed gedrukt. De Continental GT Speed krijgt een zwarte grille en aangepaste bumpers. In de voorschermen zitten ook koelsleuven voor de W12, afgewerkt met het cijfer 12. De velgen worden met 22 inch een maatje groter dan bij de gewone Continentals.

Bentley Continental GT Speed (2021)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws