Officieel: Bugatti Chiron Super Sport (2021)

Bugatti Chiron Super Sport

Hoewel Bugatti maar één model in productie heeft verschijnt er bijna elke week een nieuwe variant van de Chiron. Deze week is het tijd voor de Super Sport. De luxeversie van de Super Sport 300+. Volg je nog?

Zeg niet zo maar Chiron tegen een Chiron. Nee, Bugatti heeft een plethora aan versies van haar huidige hypercar. Zo is er de Chiron, de Sport, Pur Sport, Super Sport 300+ en vanaf nu ook de Super Sport. Die verliest het 300+-achtervoegsel en gooit meer comfort in de mix. Wat dat ook mag betekenen.

440

De Chiron Sport 300+ is de auto waarmee Bugatti twee jaar geleden een wereldrecord wist neer te zetten. Het was namelijk de eerste productiewagen die de muur van 300 mph wist te doorbreken (omgerekend 490 km/u). Daarvoor werd niet enkel een tot 1.600 pk en 1.600 Nm gekietelde W16 gebruikt, ook de carrosserie werd aangepast. Onder meer via een 25 langere "longtail" achterkant. Klanten die ook zo'n Chiron "longtail" willen maar naast de Super Sport 300+ hebben gegrepen kunnen nu hun kans wagen met de Chiron Super Sport.

Bugatti Chiron Super Sport

De looks blijven behouden, al zou deze Super Sport luxueuzer moeten zijn dan de Super Sport 300+. Het Franse merk spreekt onder andere van hoogwaardig leder, gepolijst aluminium en - uiteraard - tonnen koolstofvezel. Ook de velgen lijken nieuw. Al zit het grootste verschil 'm in de topsnelheid. Want deze Super Sport kan "maar" 440 km/u. Ach, we zouden er ons bijna niet mee durven vertonen in Monaco... Het prijskaartje van 3.2 miljoen euro (exclusief BTW) past dan weer wel helemaal in het plaatje van Monaco.

Bugatti Chiron Super Sport
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws