Officieel: Dacia Duster facelift introduceert meer praal (2021)

Dacia Duster facelift 2021

Dé budget-crossover bij uitstek krijgt een opfriskuur. Daardoor mag de Dacia Duster pronken met nieuwe motoren, een zo maar even 8-duims groot infotainmentsysteem, led-verlichting en een automaat met dubbele koppeling. Wat is dit, een Rolls-Rocye?!

Dacia profileert zich zonder gêne als hét budgetmerk bij uitstek. Het is dan ook bijna pervers dat de klanten van het merk steeds meer comfort en snufjes vragen. Waardoor Dacia een dunne lijn tussen budget en klantennoden moet bewandelen. De tweede generatie van de Duster draait al weer 4 jaar mee, waardoor de Roemen nu de kans zien om de crossover een technologische update te geven.

Led-lichten!

Een facelift met nieuwe bumpers? Dat zou natuurlijk te veel geld kosten. Waardoor de opgefriste Duster zo goed als onveranderd door het leven gaat. Nu ja, er is een nieuwe oranje lakkleur én de voor- en achterlichten krijgen een ander lichtsignatuur. Ook voor het eerst bij Dacia zijn de LED-richtingaanwijzers aan de voorkant. Rustig Dacia, niet naast je schoenen gaan lopen...

Dacia Duster facelift 2021

Ken je de Duster-cataloog van buiten, dan zal je meteen ook nieuwe velgdesigns opmerken. Die kwamen er niet zo maar. Dacia leende even de windtunnel van moederbedrijf Renault en kwam met meer aerodynamische designs op de proppen voor de 16- en 17-duims velgen. De vierwielaangedreven Duster bespaart daarmee zo maar even 5.8 g/km C02. Al heeft de meer aerodynamische achterspoiler er ook wat mee te maken.

Meer comfort

Binnen brengt de update tegen betaling de nodige schermpraal. Want de Duster mag voortaan pronken met een maar liefst 8-duims groot infotainmentscherm. De tellerpartij voor je neus, die blijft lekker klassiek. Je nek, die profiteert dan weer van de nieuwe hoofdsteunen die Dacia - geen mop - overneemt van de Renault Clio. Een armsteun met schuifbare bovenzijde en betere zetelbkleding moeten het comfort dan weer naar een hoger plan tillen.

Dacia Duster facelift 2021

Omdat Dacia er van uit gaat dat haar klanten tegenwoordig ook een smartphone in het bezit hebben voorziet het Apple CarPlay en Android Auto maar ook twee USB-oplaadpunten. Kijk, budget hoeft niet technofoob te zijn...

Leuke combinatie

De vrees voor technologie is ook onder de motorkap verdwenen. Steeds meer klanten vragen naar een Duster met moderne automaat, de Roemenen hebben geluisterd. Zo mogen ze de zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling van Renault voortaan gebruiken in de Duster. Die automaat wordt steevast gekoppeld aan de 150 pk sterke 1.3-liter viercilinder turbobenzine en voorwielaandrijving. Zonder twijfel een leuke combinatie voor de Duster. Voorts voorziet Dacia nog een benzine-Duster met 130 pk en een LPG-Duster met 100 pk.

Dacia Duster facelift 2021

Dit najaar start Dacia met de leveringen van de opgefriste Duster. Hoewel het merk trouwens een gloednieuw logo heeft tekent dat nog niet present op deze Duster. Pas halfweg volgend jaar zullen we het nieuwe logo gaan tegenkomen op de voertuigen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 19:50
afbeelding van andre123

en het belangrijkste.........
DE PRIJZEN??????

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws