Officieel: Kia Ceed facelift draagt nieuw logo met trots (2021)

Kia Ceed facelift 2021

Amper drie jaar na de lancering van de derde generatie Ceed rolt Kia een opfrisbeurt uit. Die zegent Ceed hatchback, Ceed SW en Proceed met opgefriste looks én het nieuwe logo van het Zuid-Koreaanse merk. Net zoals voordien tekent er ook een plug-invariant present.

Meer dan één op de vier auto's die Kia in Europa verkoopt is er eentje van de Ceed-familie. Waardoor Ceed hatchback, Ceed SW (stationwagen) en Proceed belangrijke modellen zijn voor het Europese merk. Om de verkoop op punt te houden rolt Kia amper na drie jaar al een facelift uit voor het trio. Hoewel visueel uitgesproken, is die technologisch best bescheiden.

Designstorm

Dé grote nieuwigheid bij de Ceed facelift moet wel het nagelnieuwe logo van Kia zijn dat trots op de snuit en koffer prijkt. Daarnaast krijgt de tiger nose-grille extra lijntjes metaal om een soort van grille in de grille te creëren. In het geval van de plug-in is dat middenstuk trouwens afgesloten. Om de snuit verder op te frissen tekenen er ook nog wat extra metalen lijntjes in de luchtsleuf onderaan present en lopen de luchtsleuven aan de zijkant via een zwarte streep over in de zijkant van de wagen. Let wel: Kia toont enkel auto's uitgedost in de GT of GT-Line uitvoering. Waardoor het bumperwerk van de reguliere versies hoogstwaarschijnlijk wat braver is.

Kia Ceed facelift 2021

Schuiven we door naar de zijkant, dan vallen er eigenlijk geen nieuwigheden te rapen. Al spreekt Kia wel van nieuwe 17- en 18-duims velgen en vier nieuwe lakkleuren (groen, grijs, brons en geel). Al is het niet zeker dat die kleuren naar België komen. De achterkant staat dan weer in het teken van de achterbumper die bij de GT-Line valse uitlaatdempers draagt (urgh). Ook specifiek voor de GT-Line en GT op de hatchback zijn de achterlichten met maar liefst 48 ledlichtjes. Nu we het toch over verlichting hebben, ook vooraan valt er een eigenaardige nieuwigheid te rapen. Zo wordt de dagrijverlichting met vier led-puntjes (een designaccent dat Porsche nota bene kopieerde) ingewisseld voor een design met drie streepjes.

Zoek de verschillen

Dat de facelift vooral een visuele facelift is wordt duidelijk eenmaal je in het interieur stapt. Dat blijft identiek en pocht met een 12.3-duim digitaal scherm pal voor je neus en een 10.25-duim infotainmentscherm. Oké, de pook is nieuw voor de GT en GT-Line maar wereldschokkend is dat niet natuurlijk.

Kia Ceed facelift 2021

Inzittenden kunnen genieten van stoelverwarming (voor- én achteraan), de nodige USB-oplaadpunten en draadloze verbinding voor Apple CarPlay en Android Auto. Tenslotte spreekt Kia van drie nieuwe interieurbekledingen.

Plug-in

Onder de motorkap strijdt de Ceed verder met de gekende motoren. Het gaat dan over een 1-liter driecilinder turbobenzine met 120 pk en een 48 voltsysteem, een 1.5-liter viercilinder turbobenzine met 160 pk en een 204 pk sterke 1.6-liter viercilinder turbobenzine met 204 pk. Daarnaast staat een 1.6 turbodiesel met 136 pk en een 48 voltsysteem.

Kia Ceed facelift 2021

De zakelijke rijder opteert dan weer best voor de PHEV. Die combineert de 1.6-liter benzine met een elektromotor op de vooras. Goed voor een gecombineerd vermogen van 141 pk en 265 Nm koppel. Dankzij de compacte accu van 8.9 kWh haalt de Ceed PHEV een theoretische elektrische range van 58 kilometer. Vanaf volgende maand gaat de Ceed facelift in productie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie