Audi Skysphere concept: Tesla Roadster wie? (2021)

Audi Skysphere concept 2021

Audi liet eerder vorige maand weten klaar te zijn met drie nieuwe conceptwagens. De eerste krijgen we daar nu van op ons bord voorgeschoteld. De Skysphere is een luxueuze elektrische GT van 620 pk, 1.8 ton en schermt met een range van 500 kilometer. Dit moet gemaakt worden, Audi.

Werp je een blik op het EV-landschap, dan zal je vooral crossovers, SUV's en sedans tegenkomen. Stationwagens, coupés en cabrio's? Die schitteren momenteel door afwezigheid of zijn op één hand te tellen. Toch is het duidelijk dat ook designers dromen van die koetswerktypes. Kijk maar even naar deze Audi Skysphere. Veel beter dan dit wordt het toch niet?

Kunst op wielen

Volgens Audi is de Skyphere alvast een knipoog naar het luxesegment van de toekomst. Komt de toekomst van Audi er zo uit te zien, dan hebben we alvast niet te klagen. De Skysphere is namelijk een kunstwerk op wielen geworden. Een soort van minimalistische e-tron GT cabrio met doorzichtige achterklep en extra lichtpraal. Zo is Audi's oplossing voor haar single frame-grille (die een elektrische auto niet meer nodig heeft) een kunstwerk van diamantvormige verlichting. Een designkenmerk dat ook achteraan wordt herhaald. Hoewel de dimensies van de Skysphere over de 5 meter gaan in lengte, kan de cabrio een metamorfose ondergaan. Want met een druk op de knop wordt de ranke cabrio 25 centimeter korter via een onderstel dat in elkaar kan schuiven. In die korte stand is de Skysphere sportiever om te rijden, in de "lange stand" stijgt het rijcomfort voor lange afstanden.

Audi Skysphere concept 2021

Audi spreekt trouwens ook duidelijk over twee karakters. Een Sport- en GT-karakter. Waarmee het Duitse merk wil onderstrepen dat je enerzijds zelf aan het rijden kan met deze cabrio, anderzijds kunnen de autonome functies het geheel over nemen. In die laatste stand kantelen ook het stuur en de pedalen weg van de chauffeur. Zodat je net wat comfortabeler kan zitten. Toekomstmuziek klinkt goed, toch?

620 elektro-pk's

Met deze Skysphere gunt Audi ons een blik op de toekomstige designtaal van het merk. Onderhuids valt er echter ook wat info te rapen. Want het elektrisch aandrijfgeheel toont wat Audi Sport met haar RS-modellen in de toekomst nog kan betekenen. De Skysphere wordt aangedreven door een 620 pk en 750 Nm koppel sterke elektromotor op de achteras. Die puurt zijn energie uit een accupakket van 80 kWh dat verborgen zit achter de cabine en tussen de stoelen in de middentunnel. Hoewel vooral accu's op de achteras is de gewichtsverdeling 40:60. Over dat gewicht gesproken: met 1.8 ton droog aan de haak is deze Skysphere opvallend licht voor een elektrische auto van dit kaliber. Iets dat we enkel maar kunnen toejuichten. Audi geeft 500 km WLTP-bereik op... al gaat het hier natuurlijk over een conceptwagen.

Audi Skysphere concept 2021

Samen met de Grandsphere en de in 2022 verwachte Urbansphere toont deze Skysphere wat Audi het komende decennia in petto heeft op vlak van design, technologie en carrosserietypes. Of deze Skysphere ooit het levenslicht zal zien? Hoogstwaarschijnlijk... maar heus niet in deze vorm. Dromen mag, toch?

Audi Skysphere concept 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws