Viva Italia: Maserati Grecale uitgesteld naar lente 2022

Maserati Grecale

Maserati was er zeker van: volgende maand (16 november) zou het Italiaanse merk haar Grecale voorstellen, een crossover die degens moet gaan kruisen met pakweg de Porsche Macan. Helaas. Wegens "achtergrondproblemen" zal de SUV pas in de lente van volgend jaar worden onthuld.

Met de Levante, Ghibli, Quattroporte en MC20 kan je moeilijk zeggen dat het pijnlijk stil is in het kamp van Maserati. Er werd echter halsreikend uitgekeken naar de Grecale. Want de SUV onder de Levante heeft alles in zich om binnen het merk uit te groeien tot de absolute verkoopstopper. Eén belangrijk detail natuurlijk: om door te groeien tot een verkoopstopper moet je natuurlijk überhaupt worden verkocht. Daar begint het schoentje voor de Grecale wat te knellen. Want Maserati heeft de lancering van de auto een dik half jaar voor zich uit geschoven.

Micro-excuus?

Dat Italiaanse automerken wat eigenzinnig omspringen met de lancering van producten is een publiek geheim. Zo nodigde Alfa Romeo een gigantische groep journalisten uit voor de onthulling van de Guila om niet veel later met schaamrood op de wangen terug naar een rist journalisten te moeten bellen om toe te geven dat er minder plaats was dan ze origineel voorzagen. De lancering van de Maserati Grecale krijgt ook een eigenzinnig staartje. Zo stond de onthulling gepland voor 16 november in Milaan (Italië). Meer nog, er werd al een officiële uitnodiging uitgestuurd. Veel van de Grecale zal je echter niet spotten op die datum in Milaan. Want de onthulling van de Italiaanse SUV werd uitgesteld naar "de lente van 2022".

Maserati Grecale

De oorzaak? Volgens Maserati het wereldwijde chiptekort. Het Italiaanse merk gaat er namelijk prat op dat het niet genoeg auto's zou kunnen produceren om aan de vraag te kunnen beantwoorden. Een ietwat eigenaardig excuus, gezien élk automerk momenteel met dit probleem zit. Kia heeft bijvoorbeeld de EV6 gelanceerd maar geeft grif toe dat je 7 maanden moet wachten op je exemplaar door het wereldwijde chiptekort. Of anders gezegd: het is niet ongewoon dat een auto wordt onthuld om dan pas een half jaar tot een jaar later bij de dealer te staan. Wat er ook van waar is, rakkers zoals de Porsche Macan kunnen nog een jaartje op beide oren slapen...


Lees HIER alles wat we nu al weten over de Grecale


Maserati Grecale

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws