Polestar 3 belooft meer dan 600 km aan range

Polestar 3 sideview 2022

Eind dit jaar trekt Polestar het doek van haar nieuweling. Die Polestar 3 wordt een potige SUV die pronkt met een range van meer dan 600 kilometer. Vandaag krijgen we een eerste beeld te zien van de nieuwe rivaal voor pakweg de Audi e-tron en BMW iX.

Zet oktober 2022 maar met stip in je agenda, want dan krijgen Polestar 1 en Polestar 2 er een nieuw broertje bij. Of beter gezegd: broeder. Want de Polestar 3 belooft nu al de grootste van de familie te worden. Niet moeilijk, als je weet dat hij zijn genen zal delen met de volstrekt elektrische Volvo XC90.

+800 pk?

Omdat oktober stilaan dichterbij komt, heeft Polestar besloten nog wat extra info los te laten over de 3. Het is te zeggen: voor het eerst krijgen we de SUV in vol ornaat te zien. Een profielfoto die de opvallende snuit en derrière nog even weet te verbergen. Wel valt meteen op dat de Polestar 3 een sportieve daklijn krijgt. Niet enkel mooi voor het design (als dat je ding is) maar ook goed voor de stroomlijn.

In één adem laat Polestar weten dat de 3 bij zijn lancering uitpakt met een dual motor-set-up en een forse elektrische batterij die een range van meer dan 600 kilometer moet toelaten. Kijken we even richting de roddelmarkt, dan zal die accu waarschijnlijk zo'n 103 kWh groot zijn en gedeeld worden met de Volvo XC90 Electric en Lotus Eletre. Daarnaast weten we dat Polestar bezig is met een nieuwe motorfamilie (codenaam P10) om te gebruiken voor modellen die rollen op het SPA2-platform. Uit eerder gelekte info zou die met een dual set-up tot 871 pk (!) sterk kunnen zijn. Tenslotte geeft Polestar nog officieel mee dat de Polestar 3 op termijn autonoom zal kunnen rijden op de snelweg.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws