Nieuwe Lada Granta Classic doet het zonder airbags, ABS en airco

Lada Granta Classic

Lada krijgt het steeds moeilijker om onderdelen te vinden voor haar modellen. Waardoor het zich genoodzaakt voelt om de Granta Classic te introduceren. De Granta die de Russen al jaren kennen... maar dan zonder enige vorm van luxe. Welkom terug in de jaren 80.

Of je moet onder een steen geleefd hebben, anders weet je wel dat Rusland internationale afkeer heeft opgewekt. Met wereldwijde sancties als gevolg. Het grootste automerk van Rusland, Lada, is ondertussen ook niet meer (deels) in het bezit van Renault maar terug volledig een staatsbedrijf geworden. En om de boel draaiende te houden werden er meteen wat veranderingen doorgevoerd.

Emissienorm... van 96

Rusland klopt zichzelf namelijk op de borst dat het volstrekt in staat is om haar economie draaiende te houden met grondstoffen, producten en onderdelen die afkomstig zijn uit eigen land of geleverd worden via bondgenoten. Het resultaat is evenwel dat het land links en rechts haar aanbod moet bijschaven. Dat blijkt nu ook in de autosector.

Lada Granta Classic

Om de boel draaiende te houden introduceert Lada daardoor nu de Granta Classic, een uitvoering van de immer populaire Granta sedan die het (wegens bevoorradingstekorten) moet doen met een meer, tja, klassieke uitrusting. Zo beschikt de Granta Classic niet meer over een passagiersairbag, ABS en airco. Daarenboven wordt de Granta Classic aangedreven door een atmosferische 1.6-liter viercilinder benzine van 91 pk die net de Europese emissiestandaarden... van 1996 weet te behalen.

Het voordeel voor de Russische bevolking? Misschien wel de lage prijs van 13.000 euro. Al kan je moeilijk zeggen dat dit exceptioneel goedkoop is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 12:53
afbeelding van andre123

RIP LADA

Mark 19:12
afbeelding van Mark

Alsof de constructeurs hier geen problemen hebben met toeleveringen van chips.zelfs zonder sancties.... hebben ze bij avtovaz geluk dat de klimaatgekte en andere eu regeltjes daar niet gelden.....

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws