Officieel: Dacia Duster facelift (2022)

Dacia Duster 2022 facelift update info belgie

Dacia rolt een nieuwe merkidentiteit uit over haar gehele gamma en maakt van de gelegenheid gebruik om wat vernieuwingen door te voeren op publiekslieveling Duster. Hoe de Duster er vanaf de zomer 2022 uit ziet? Kijk even mee!

Hoewel Dacia zich al decennialang profileert als een absoluut budgetmerk, laat het merk zich dit jaar even gaan. Want met de komst van een nieuwe merkidentiteit (lees: nieuw logo, visie en huisstijl), is er ook plaats voor een uitgebreide opfriskuur. Daardoor krijgen alle producten van het gamma plots een facelift. In het geval van de Duster op z'n minst eigenaardig, want het is nog maar van vorig jaar (2021) geleden dat Dacia haar crossover een opfriskuur gaf.

Het zit 'm in de details

Inderdaad, voor het tweede jaar op rij krijgt de Duster een facelift. En hoewel Dacia de term "facelift" niet écht in de mond neemt, moeten we er niet flauw over doen. Want er vallen heus wel de nodige verschillen te rapen. Te beginnen met de logo's rondom. Vanaf de zomer van 2022 rust Dacia haar modellen uit met het nieuwe DC-logo vooraan, terwijl je op de kofferklep uitgeschreven "Dacia" mag lezen. Daarnaast teken ook nog een nieuwe kleur - Lichen Kaki - present en worden de dakrails, spatborden en spiegels voortaan uitgevoerd in Monolith Grey.

Dacia Duster 2022 facelift update info belgie

Buitenkant opgefrist? Dan kan je best meteen ook het interieur bijpunten. En dat is - weerom - eigenaardig, gezien Duster vorig jaar al een facelift kreeg. Desalniettemin is er plaats voor een nieuw logo op het stuur én herwerkte ventilatiemonden. De ronde exemplaren van weleer maken plaats voor modernere langgerekte exemplaren. Het infotainmentsysteem van 8-duim lijkt dan weer te profiteren van nieuwe software die de kleurige boel van voordien herwerkt tot donkerdere blokjes.

Tot 150 pk

Motorisch (en mechanisch) voert Dacia geen wijzigingen door. Waardoor je nog steeds beroep kan doen op een resem benzine- en dieselmotoren tot 150 pk sterk. Vanaf 16 juni kan je de opgefriste Duster bestellen bij de lokale dealer.

Dacia Duster 2022 facelift update info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws