Officieel: Dacia Sandero en Sandero Stepway facelift (2022)

Dacia Sandero Stepway facelift 2022 info belgie

Dacia trakteert haar verkoopstopper Sandero op een opfriskuur. Waardoor de compacte hatchback/ crossover uit mag pakken met het nieuwe logo van het Roemeense merk en zo helemaal aangepast is aan de nieuwe huisstijl.

Een nieuw tijdperk, daarin vindt Dacia dat we ons bevinden. En bij een nieuw tijdperk hoort ook een nieuwe identiteit. Dacia wil zich beter connecteren met Moeder Aarde, waardoor het een nieuwe huisstijl doorvoert. Die nieuwe stijl krijgen we vanaf deze zomer (2022) op alle modellen van het merk te zien.

Mosgroen

Dé grote vernieuwing zit 'm uiteraard in het logo. Dacia deponeert de flessenopener van weleer op het containerpark en gaat tegenwoordig voor "DC". Meer nog, die DC lijkt in elkaar te linken. Waardoor Dacia, samen met de - letterlijk - groenere huisstijl, de link naar Moeder Aarde beter wil leggen. Het is dan ook niet toevallig dat de nieuwe kleur voor Sandero en co Lichen Kaki geworden is, een donkere groene kleur die ons aan mos moet doen denken. Juist ja.

Dacia Sandero Stepway facelift 2022 info belgie

Hoewel vooraan het nieuwe DC-logo pronkt, schrijft Dacia achteraan haar naam volledig uit. De dakrails en plastiek accenten van de Sandero Stepway worden voortaan dan weer uitgerust in het Monolith Grey. Binnenin zijn de updates beperkt. Zo krijgt het stuurwiel een nieuw logo en het infotainmentsysteem een opgefriste interface. Motorisch blijft de Sandero beschikbaar met 65 of 90 pk sterke benzinemotoren. Vanaf 16 juni valt de opgefriste Sandero bij de Daciadealer te bestellen.

Dacia Sandero Stepway facelift 2022 info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 12:51
afbeelding van andre123

vergelijk hem met de sandero van 12-13 jaar geleden en je beseft wat voor koopje dacia WEER aanbied.

Jos D. 18:22
afbeelding van Jos D.

aanbiedt.
Voor de rest volledig met je eens.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws