Tesla Model S Plaid heeft zijn Belgische prijs! (2022)

Tesla Model S Plaid prijs Belgie

Zijn naam klinkt misschien zo saai als grootmoeders deken maar de Model S Plaid heeft met zijn 1.020 pk en sprint naar de honderd van amper 2.1 seconden supercarprestaties onder de kap. Eindelijk weten we de Belgische prijs van deze übersedan met drie elektromotoren: 139.990 euro. Dankjewel.

Begin vorig jaar kondigde Tesla een update voor Model S en Model X aan met zaken zoals het befaamde (/gehate) Yoke-stuur en een rist opgewaardeerde materialen. Daarnaast was er plaats voor een nieuw topvariant: Plaid. Tesla heeft nu laten weten dat het eind dit jaar in België zal starten met leveringen, waardoor het dringend tijd werd dat klanten überhaupt weten wat deze topvariant moet gaan kosten.

Beperkte opties, waanzinnige cijfers

Tesla kleeft in België een stickerprijs van 139.990 euro op de Model S Plaid. Opties zijn er in de vorm van 4 lakkleuren (wit is standaard), een wit of crèmekleurig interieur (zwart is standaard), 21-duims velgen (19" standaard) en de befaamde Autopilot en Full Self-Driving Capability-upgrade.

Tesla Model S Plaid prijs Belgie

Maar wat is deze Model S Plaid nu? En waarom kijken performance-freaks zo hard uit naar deze versie? Wel, in essentie is de Model S Plaid een potige sedan die uitgerust wordt met 3 elektromotoren. Goed voor een systeemvermogen van 1.020 pk, 1,420 Nm koppel en een sprint naar de honderd van amper 2.1 seconden. Ook de top van 322 km/u is niet mis. Idem voor de theoretische range van 600 km. Kortom: de Model S Plaid is een elektrische sedan die eigenlijk 99.99% van de ooit gebouwde auto's achter zich laat, hypercars inbegrepen.

Niet duurder dan een Porsche... wel hallucinant sneller

Met een prijs net onder de 140.000 euro kan je de Model S Plaid moeilijk een koopje noemen. Toch is 'ie dat. Want ga je vergelijken met pakweg een Porsche Taycan, dan is hij goedkoper dan een Taycan GTS (vanaf 142.302 euro) maar wel hallucinant sneller dan de Taycan Turbo S (vanaf 199.584 euro). Kijk, verkoopt zichzelf tegenover je wederhelft, niet?

Tenslotte moeten we het misschien nog even over de naam "Plaid" hebben. Want toegegeven, heel sexy is die niet. Al hangt er uiteraard een verhaal aan vast. Tesla's CEO Elon Musk is grote fan van cultfilm Spaceballs uit 1987. Daarin wordt gerefereerd naar "Plaid" als de enige snelheid sneller dan "Ludicrous", je weet wel... Tesla's benaming voor de voordien snelste modus voor de Model S.

Liever een Tesla Model X Plaid? Daar hebben we ook de prijzen van!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws