Deze Dodge Hornet kennen we ergens van... (2022)

Dodge Hornet 2022

Dodge heeft op haar thuismarkt het doek gehaald van de Hornet, een compacte crossover die zijn genen deelt met een ander product van de Stellantis groep. Jawel, dit is stiekem een Alfa Romeo Tonale in Amerikaans pak.

Het wat in het slop geraakte Dodge heeft onder de vleugels van Stellantis even van de frisse wind kunnen snuiven en pakt deze maand met een vernieuwde line-up van modellen. Daar hoort eveneens een nieuw model bij. Die Dodge Hornet kennen we ook in onze contreien. Want het ging bij zustermerk Alfa Romeo langs om de Tonale op te pikken.

Tonale US

Het resultaat is een Tonale maar dan net anders. Zo krijgt de Hornet een geheel eigen gezicht, derrière en aangepast interieur. Alfa's bekende Scudetto-grille kon uiteraard niet blijven, waardoor Dodge eerder voor een ruige look gaat. Extra onderstreept door luchtsleuven op de motorkap. Achteraan krijgt het signatuur binnen de doorlopende achterlichten dan weer een andere vorm.

Dodge Hornet 2022

Stappen we in het interieur, dan zien we dat ook hier Dodge niet simpelweg een kopie neerzet. De sierlijke ronde ventilatiemonden moesten plaats ruimen voor mannelijke, Amerikaanse vierkante exemplaren. Het oogt herkenbaar... maar dan toch net wat anders.

Amerikaanse krachtbronnen

Stap je bij ons de Alfa Romeo-dealer binnen, dan kan je de Tonale krijgen met 1.5 viercilinder milde hybride benzine met 130 dan wel 160 pk of een 130 pk sterke 1.6-liter viercilinder turbodiesel. Aardig maar niet meteen motoren waarmee je de Amerikaan in deze Hornet krijgt. Daardoor Kiest Dodge er voor om een klassieke 2-liter viercilinder turbobenzine te installeren met 269 pk en 400 Nm koppel.

Dodge Hornet 2022

Daarnaast is er ook de Hornet R/T die zowaar gebruik maakt van een plug-inaandrijflijn. Daarbij wordt een petieterige 1.3-liter benzine gecombineerd met een elektromotor. Goed voor een systeemvermogen van 285 pk en 519 Nm koppel. De accu van 15.5 kWh zorgt er dan weer voor dat je zo'n 56 km puur elektrisch kan rijden. Die aandrijflijn kan je binnenkort ook de Alfa Tonale krijgen maar zou het met net wat minder vermogen moeten doen.

Of deze Hornet het Amerikaanse Dodge kan redden is nog maar de vraag. Zo bestaat het gamma tegenwoordig uit de sterk verouderde Challenger, Charger en Durango. Daarnaast heeft het merk ook nog de meer succesvolle Dodge Ram en nu ook deze Hornet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws