MG4 kent zijn Belgische prijs: Vanaf 30.785 euro

MG MG4 prijzen belgie info

MG lanceert volgend jaar in België een gloednieuwe EV die het op mag nemen tegen de Volkswagen ID.3. Die MG4 kent nu zijn prijs en belooft alvast de Duitsers even in hun onderbroek te zetten.

Na elektrische crossovers ZS EV & Marvel R, elektrische stationwagen MG5 en plug-inhybride EHS is MG klaar met een nieuwe inzending voor het vasteland. Die gaat door het leven als de MG4 en profileert zich als een opvallend ruime elektrische hatchback met een zeer interessant prijskaartje.

Fors onder de prijzen

MG België heeft namelijk haar Belgische prijzen weten te berekenen en die zitten er niet naast. De “Standard” basisversie met een accu van 50.8 kWh (netto) en een elektromotor van 170 pk op de achteras kent een instapprijs van 30.785 euro. Liever meer dan 350 kilometer range die je krijgt bij deze versie? Dan moet je opteren voor uitvoeringen Comfort of Luxury. Die koppelen een accu van 61.7 kWh (netto) aan een elektromotor van 204 pk op de achteras, goed voor 450 km range volgens de WLTP-testmethode. Prijzen voor deze uitvoeringen zijn respectievelijk 34.285 euro en 36.285 euro.

MG MG4 prijzen belgie info

Om je een idee te geven, met deze prijzen gaat de MG4 fors onder de prijzen van zijn directe concurrenten. Denk maar aan de Volkswagen ID.3 met een basisprijs van om en bij de 38.000 euro (58 kWh) en de Renault Mégane E-TECH met een instapprijs van 37.350 euro (40 kWh). Anders gezegd; voor een kale concurrent rijd je bij MG weg met een full option exemplaar met "grote" accu.

Geduld uitoefenen

Hoewel andere landen stilaan van de MG4 mogen proeven, moeten we in ons Belgenland nog geduld uitoefenen. Zo krijgt de MG4 zijn Belgisch debuut tijdens het autosalon van Brussel dat vanaf 14 januari haar deuren opent. De eerste leveringen zullen pas in april plaats vinden. Eentje om in het oog te houden, deze MG4.

Check hier alvast onze videoreview van de MG4!:

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 11:16
afbeelding van John

En wanneer mogen we hier een rijtest van verwachten?

Yvesw 09:03
afbeelding van Yvesw

Nog voor het einde van dit jaar (met video!) #PinkyPromise

John 14:18
afbeelding van John

Gaat iemand hier zijn pinkypromise breken? :-p

Yvesw 09:12
afbeelding van Yvesw

John: De video staat alvast enkele dagen online op het Autofans Youtube-kanaal. ;-) Zeker abonneren om geen video te missen! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws