Kia EV9 aan de prijs: Vanaf 74.990 euro (voor lanceringseditie)

Kia EV9 prijzen belgie

Kia's elektrische container op wielen, de EV9, heeft zijn Belgische prijs gekregen. Voor de monoliet op batterijkracht ben je minimaal 74.990 euro kwijt. Het gaat dan wel over een rijkelijk uitgerust lanceringseditie.

De EV9 belooft nu al een bazenbak van jewelste te worden. Enerzijds door zijn dimensies van een klein slagschip, anderzijds door zijn forse accu van 99,8 kWh en tenslotte door zijn maximaal 7 zitplaatsen. Het Zuid-Koreaanse merk heeft nu ook prijzen voor de grote broer van de EV6. Al gaat het initieel over prijzen voor de lanceringsedities.

Earth Launch en GT Line Launch

Om de EV9 te lanceren gaat Kia resoluut voor de hogere uitrustingsniveaus van het merk. Zo komen uitvoering Earth en GT Line er initieel als Launch Edition. In het geval van die eerste krijg je een 204 pk sterke elektromotor op de achteras die in samenwerking met de accu van 99,8 kWh (netto) goed is voor een maximale range van 541 kilometer volgens WLTP. Kostprijs? 74.990 euro. Voor - buiten metaalkleur - meteen een royaal uitgerust exemplaar.

Kia EV9 prijs

Een trapje hoger staat de GT Line Launch Edition. Die krijgt standaard vierwielaandrijving (lees: twee elektromotoren) en is daardoor 384 pk sterk. In combinatie met de accu van 99,8 kWh (netto) en stevige 21-duimers slinkt de maximale range naar een nog steeds acceptabele 465 kilometer. Kostprijs van deze uitvoering bedraagt 83.890 euro. Leg je 600 euro op, dan krijg je geen zeven maar wel 6 stoelen waarbij de twee captain chairs in het midden kunnen draaien naar achteren.

Hoewel de prijzen nu beschikbaar zijn, zullen de eerste exemplaren van de EV9 pas begin volgend jaar op onze wegen verschijnen.

CHECK HIER ONZE VIDEO OVER DE KIA EV9!:

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Maarten 00:36
afbeelding van Maarten

Zotte prijzen tout court en zeker voor een Kia. Waar gaat dat eindigen?...

this 11:14
afbeelding van this

KIA probeert duidelijk het budgetmerk imago van zich af te schudden. Ik ben benieuwd of dit gaat lukken.
Maar prijs kwaliteit (rekening houdend met hoe duur de concurrentie is, want de prijzen zijn gewoon echt hoog tegenwoordig), lijkt mij deze auto wel een goede deal. Althans als de kwaliteit gelijkaardig is aan de EV6.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws