Mini Cooper E en Cooper SE aan de prijs: Vanaf 34.500 euro

Mini Cooper SE E elektrisch prijs belgie

Mini heeft een prijs gekleefd op zijn gloednieuwe hatchback. Die debuteert initieel als een 100% elektrisch model en krijgt een startprijs van 34.500 euro. Gaat leasingland hier van snoepen?

Moest je de memo hebben gemist, Mini heeft een nieuwe generatie van de hatchback gelanceerd (check video hieronder). Die heet voortaan steevast Cooper en komt initieel in twee EV-smaken. Het gaat dan over de Cooper E en Cooper SE. De hamvraag bleef natuurlijk wat die dingen nu moeten gaan kosten. Wel, we hebben de prijzen!

Ja, maar...

Met een basisprijs van 34.500 euro zet de nieuwe Mini Cooper E zich opvallend scherp in de catalogus. Want - los van inflatie - is de Cooper E daarmee amper 1.400 euro duurder dan zijn voorganger, terwijl je veel straffere specificaties in de plaats krijgt. Een accu van 37 kWh, 184 pk en een theoretische range van 305 km. Ook het hoogtechnologische interieur met fraai rond ledscherm is standaard, net zoals 16" lichtmetalen velgen gemaakt van 70% gerecycled aluminium en LED-koplampen en achterlichten. Cruisecontrole, duozone airco, etc... het zit er allemaal op... maar visueel laat hij misschien wel wat te wensen over.

Mini Cooper SE E elektrisch prijs belgie

Nu goed, Mini's, da's altijd wel personalisatie geweest. Die personalisatie vertrekt tegenwoordig vanuit 3 uitrustingslijnen: "Classic", "Favoured" en "John Cooper Works Trim". Elk met hun eigen aankleding. Bij uitvoering JCW Trim krijg je daarenboven ook nog eens aangepast sportief bumperwerk en een stevige spoiler bovenop.

Doe maar Cooper SE

We voelen echter aan onze kleine teen dat het gros van de (leasing)klanten meteen voor de Cooper SE zal gaan. Niet zozeer voor het extra vermogen van 218 pk, wel omdat de batterij verder stijgt naar 49 kWh, de range idem dito tot 402 kilometer en de prijs relatief binnen de perken blijft. Zo kost de SE-uitvoering in de basis 38.500 euro. Waardoor hij los in het vaarwater van de MG4 Luxury komt.

Mini Cooper SE E elektrisch prijs belgie

Ook de Cooper SE is niet vies van personalisatie en kent dezelfde uitrustingslijnen (Classic, Favoured, JCW Trim) als de Cooper E. De duurste Mini die je momenteel kan kopen (voor opties) is de Cooper SE John Cooper Works Trim met een startprijs van 47.410 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws