Audi verlengt productie R8 (2024)

Audi R8 productie info

Terwijl er donkere wolken hangen boven de Audi-fabriek in Vorst, vieren ze hoogdagen in de Böllinger Höfe-fabriek in Duitsland. Daar blijft sportwagen R8 enkele maanden langer in productie, om de wereldwijd fors gegroeide vraag aan te kunnen.

Eind vorig jaar maakten we ons nog stevig zorgen over Audi: geen nieuwe EV's in 2023, een potentiële sluiting voor Audi Vorst in 2027 en het einde voor TT en R8. Vooral dat laatste heeft alarmbellen doen rinkelen bij de puristen wereldwijd. Want de supercar van Audi met atmosferische V10 kende in 2023 een forse groei in bestellingen.

Eind van de 5.2-liter V10

Het lijkt er dus op dat iedereen die er nog eentje kon kopen, plots besloten heeft om nog een R8 V10 op de kop te tikken. Hoewel 2023 in theorie het laatste levensjaar was van de R8, wist het wel zijn verkoop te verdubbelen in de VS. Ook in andere streken werd een forse stijging in vraag genoteerd. Of Audi die klanten afwimpelde? Uiteraard niet! Wel draait het in de Böllinger Höfe-fabriek de productie nog wat op.

Audi R8 productie info

In die fabriek, waar ook de e-tron GT van de band rolt, wordt volgens Duits vakblad Automobilwoche het einde voor de R8 nu geraamd op maart 2024. Daarna zou het officieel over-en-uit zijn voor de atmosferische 5.2-liter V10 van de groep. Jep, ook voor Lamborghini.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws