Skoda plaagt met komst Elroq EV

Skoda Elroq teaser

Skoda heeft dit jaar twee grote nieuwigheden op de planning staan: een facelift van de Octavia en een nieuw klein broertje voor de Enyaq. Die eerste hebben we al achter de rug, waardoor de Elroq nu al staat te popelen in de coulissen. Volgende week is het van dat, nu mogen we al even achter het gordijn gluren.

Tussen 2024 en 2026 zal Skoda 6 nieuwe (of opgefriste) EV's uitrollen. Een kleiner broertje van de Enyaq mag de spits afbijten en gaat door het leven als de Elroq. Lange tijd was het niet duidelijk wanneer die het toneel op zou mogen, nu blijkt dat plots sneller dan gedacht.

15.03.24

Zet vrijdag 15 maart alvast maar met stip in je agenda, want dan trekt Skoda het doek van de Elroq. Om dat onder de aandacht te brengen, is het Tsjechische merk vandaag gestart met een plaagcampagne. Daarop krijgen we alvast de snuit van de Elroq te zien verstopt achter een reeks draaiende glasplaten.

Net zoals de Enyaq een elektrisch alternatief is voor de Kodiaq, wordt de Elroq het EV-broertje van de Karoq. Met deze Elroq geeft Skoda het startschot voor een EV-push. Zo krijgen we volgende jaar een opgefriste Enyaq en Enyaq Coupé en Skoda's visie van de ID.2, de goedkoopste elektrische auto. In 2026 volgt dan een elektrische stationwagen en een grotere SUV met 7 zitplaatsen om de Kia EV9 te bekampen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws