Dit kost nieuwe Audi Q5 (2024)

Audi Q5 prijzen belgie

Vanaf dit najaar kan je de derde generatie Q5 bij je Audi-dealer bestellen. Wat die moet gaan kosten? Autofans heeft de Belgische prijzen in handen!

Het is vandaag een belangrijke dag voor Audi, want het Duitse merk heeft zopas het doek getrokken van de alweer derde generatie Q5. Alle informatie over die nieuweling kan je HIER lezen, wij hebben ondertussen ook de prijzen weten te bemachtigen. Wat kost dat nu, het broertje van de Q6 e-tron mét verbrandingsmotoren?

Ruim gamma

Hoewel onze noorderburen énkel de plug-inhybride naar voren geschoven krijgen, stelt Audi in België een uitgebreid gamma aan motoren beschikbaar. Op de plug-in is het nog even wachten, in eerste instantie komen er een viercilinder benzine, een diesel én de potentere SQ5, allemaal met milde hybridetech. De Q5 SUV TFSI is meteen de instapper met een basisprijs van 52.850 euro. Voor dat geld krijg je een Q5 met voorwielaandrijving, 204 pk en 340 Nm koppel. Deze 2-liter viercilinder turbobenzine kan je upgraden naar Quattro-vierwielaandrijving, al ben je dan minimaal 55.500 euro kwijt.

Audi Q5 prijzen belgie

Kijken we even naar de Q5 SUV TDI Quattro, dan zien we dat die standaard met vierwielaandrijving komt en over 204 pk en 400 Nm koppel beschikt. Net zoals bij de benzineversie is een automaat standaard. Voor de diesel-Q5 ben je minimaal 57.550 euro kwijt. De SQ5 topt tenslotte het gamma en beschikt over een 3-liter V6 TFSI turbobenzine met een gezonde 367 pk en 550 Nm koppel. Ook hier is Quattro en een automaat standaard. Kostprijs voor die SQ5? Vanaf 82.950 euro. In het eerst kwartaal van 2025 start Audi met de leveringen van de gloednieuwe Q5.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws