Volvo ES90: Elektrische sedan komt er aan! (en dit weten we al)

Volvo ES90 info belgie

Volvo vierde gisteren zijn 90/90-feestje waarbij de elektrische EX90 en opgefriste XC90 in de bloemetjes werden gezet. Daar stopt de pret niet, want de Zweden kondigden ook de ES90 aan. Jep, de S90 krijgt een elektrisch broertje. Maar wat weten we daar al over?

Het Zweedse Volvo mag dan wel vooral de focus leggen op elektrische SUV's, met EX30, EX40, EC40 en EX90, het merk is eveneens in handen van Chinese gigant Geely. En in China krijgen ze niet genoeg van grote sedans. Daardoor is wat we al lang dachten realiteit geworden: Volvo's volgende EV wordt de ES90!

Riante accu?

Gezien Volvo de strategie toepast van een "E" te plaatsen vooraan de naam van elektrische modellen, krijg je dus de "E S90". Oftewel, een elektrische S90. Een eerste glimp daarvan liet Volvo al zien tijdens de presentatie van de opgefriste XC90. Wat we kunnen verwachten? Een moderne Zweedse sedan met elektrische fundamenten.

Volvo ES90 info belgie

Die fundamenten zijn uiteraard het platform dat ook zijn dienst doet onder de Volvo EX90 en bij uitbreiding de Polestar 3 en 4. Met een lengte van om en bij de 5 meter zal de ES90 een sedan worden die het opneemt tegen pakweg de Mercedes EQE en BMW i5. Onderhuids moet je even richting EX90 kijken om te weten welke techniek er zijn weg zal vinden naar de sedan. Denk aan een accu van om en bij de 107 kWh (netto) en vermogens die lopen van zo'n 280 pk voor de Single Motor, tot een forse 517 pk voor de Dual Motor Performance.

Lancering dichterbij dan je denkt

Volvo is trouwens ook niet zinnens om ons al te lang te laten wachten op die ES90. In maart 2025 wil het merk zijn nieuwe luxesedan tonen aan de wereld. Hebben we daardoor de ultieme elektrische Volvo te pakken? Wij hunkeren stiekem toch nog nét wat harder naar een EV60 stationwagen. Gewoon doen, Volvo!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws