Na 1 komt 2: Polestar plaagt met elektrische 2

polestar 2 teaser

Het eigenzinnig broertje van Volvo, Polestar, zal de komende weken haar 2 voorstellen. De - jawel - tweede auto van het merk die voor de dag zal komen als een elektrische sedan met zo'n 400 pk en een theoretische range van zo'n 450 km. Waardoor 'ie meteen de primeur krijgt als eerste volledige elektrische auto van de Volvo-groep.

Met de 1 katapulteerde Polestar zich in één klap van "Volvo-tuner" naar constructeur. Die plug-inhybride-coupé krijgt dit jaar nog het gezelschap van een sedan. Eentje die door het leven zal gaan als 2 (ja, zo simpel kan het zijn). Die sedan laat evenwel de verbrandingsmotor voor wat het is en zal het met een volledige elektrische aandrijving doen. Waardoor de Polestar 2 de eerste van de groep is (Volvo, Lotus, Proton, Lynk&Co) die uit mag pakken met de nieuw ontwikkelde aandrijflijn.

Exacte specificaties zijn er nog niet - doen ze wel meer bij Polestar -, al spreekt het merk van ruwweg 400 pk en een theoretische range van zo'n 450 km. En ook: in dezelfde prijsklasse als de Tesla Model 3. Zet dus in op zo'n 50.000 euro. Deze maand haalt Polestar de 2 hoogstwaarschijnlijk nog vanonder het doek. Wanneer 1 en 2 nu in ons Belgenland beschikbaar worden, dat is ander koek, gezien het merk hard inzet op de auto als een dienst (aankoop via abonnement) en de Belgische markt daar niet heel happig naar is.

Interessanter is dus dat de uiteindelijke specs van deze elektrische Polestar ook wel eens in een Volvo XC40 kunnen belanden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 08:54
afbeelding van andre123

tesla varianten zijn er al genoeg

MilleMiglia 20:39
afbeelding van MilleMiglia

Zoals?

andre123 19:29
afbeelding van andre123

alles van en boven boven het beloofde tesla bedrag

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws