Tesla Roadster zal kunnen ‘vliegen’

roadster-social

Qua ‘out of the box’-denken kan deze wel tellen: Elon Musk van Tesla heeft net een tweet de wereld ingestuurd die suggereert dat de toekomstige Roadster zal kunnen ‘vliegen’.

Gisteren stuurde Elon Musk, de gestoorde/geniale* (schrappen wat niet past) CEO van Tesla, nog maar eens een merkwaardige tweet de wereld in. Bij een foto uit een Back to the Future-film, waarin de beroemde DeLorean-filmauto boven de grond zweeft dankzij 4 naar beneden gericht straalmotoren, schreef hij als commentaar: “De nieuwe Roadster zal eigenlijk ook zoiets kunnen”. Het is niet de eerste keer dat we denken dat de brave man de pedalen kwijt is maar dat hij uiteindelijk toch zijn beloftes waarmaakt – zolang je tolerant bent rond de beloofde deadlines – dus laat ons eens onderzoeken wat hij nu eigenlijk bedoelt.

Drukvaten

Twee uur later gaf Musk wat uitleg bij zijn raadselachtige bewering: “Ik maak geen grapje. We gaan “cold gas thrusters” van SpaceX (nvdr: Musks ruimtevaartbedrijf) gebruiken met lucht onder extreme druk in drukvaten met een composietbekleding, die in de plaats van de twee achterstoelen worden ingebouwd”. En wat verder volgt: “Daarmee kan je eigenlijk zo snel accelereren als het menselijke lichaam aankan”.

Musk had afgelopen zomer al gehint naar dit systeem, waarbij Tesla op strategische plaatsen op de auto luchtdrukmotoren zou plaatsen om het rijgedrag en de acceleratie te verbeteren. Maar hoe dat dan compatibel moet zijn met een auto die zweeft – voor optimale trekkracht wil je toch net dat de wielen tegen de grond worden gedrukt in plaats van dat ze het contact met de weg verliezen – is ons nog even een raadsel. Tenzij de aandrijving op de wielen niet meer van tel is en de auto zoals een hovercraft werkt: net boven de grond zweven en worden voortgestuwd door luchtdruk op de achterkant van het koetswerk. Dan vragen we ons alleen af of je de toekomstige Roadster ook zal mogen besturen zonder vlieglicentie…

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
andre123 18:25
afbeelding van andre123

daar gaan we weer,niets lijkt te gek om in de belangstelling te blijven.

Gerard V 09:22
afbeelding van Gerard V

André, het is niet omdat iets technisch mogelijk is en dat wordt verteld, dat dat wordt gedaan om in de belangstelling te staan. Moest dat het geval zijn dan mag NASA , Apple en Google ook stoppen met berichtgeving.

andre123 12:32
afbeelding van andre123

nogmaals,met alle respect voor de rol die tesla speelt en speelde in de ontwikkeling van ev,maar aan dergelijke foliekes hebben de meeste mensen geen boodschap.
dat ze nu eerst maar eens werk maken van wat ze al jaaaren beloven,
een betaalbare tesla.
of moeten eerst de chinezen het brood van hun plank eten??EN DAT GELD DAN WEER NIET ALLEEN VOOR TESLA

Wim 14:01
afbeelding van Wim

Ik vind het leuk, beetje leven in de brouwerij :)

andre123 19:41
afbeelding van andre123

ff nuanceren,ik heb niets tegen tesla op zich,integendeel,alleen wordt het hoog tijd dat ze wakker worden,en niet alleen tesla!
de laatste regel heb je niet gelezen mss?
tot zolang blijf ik hameren en niet alleen op tesla,maar op al diegenen die met onbetaalbare luxeprodukten afkomen.
iedereen heeft het recht op een alternatief voor diesel of benzine.

jensd 15:08
afbeelding van jensd

Ik stop altijd met lezen als de xapslock aan gaat. Niks dat zo irritant is om lezen.

andre123 18:27
afbeelding van andre123

dat is u goed recht,net zoals anderen het recht hebben om ze te GEBRUIKEN

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws