Skoda Enyaq: Ierse invloed op elektrische Skoda

-

Skoda gaat crazy op de Q-benamingen in het gamma. De Enyaq is de volgende in de rij die een bijna-onuitspreekbare naam krijgt.

Klinkt de naam wat als een muziekgroep? Dat kan, Skoda gaat de inspiratie deze keer halen in Ierland, waar "Enya" voor 'bron van leven' staat. Geen berennaam deze keer dus, wel een naam uit de natuur en esoterie. Het respecteert ook de eerdere naamgeving in het gamma, waarbij ze de E voor de elektrische modellen gebruikt en de Q de verwantschap met de andere SUV-modellen in het gamma - Kamiq, Karoq, Kodiaq - aanduidt.

elektrische reeks

Volgende elektrische modellen op het MEB-platform zullen ook een naam met een Ierse achtergrond krijgen. Dat zullen er wel wat zijn, want Skoda plant tegen 2022 10 nieuwe elektrische modellen onder het Skoda iV submerk te lanceren. De Enyaq is het tweede volledig elektrische model in het Skoda-gamma, na de Citigo iV. Meer informatie over de Skoda Enyaq krijg je naarmate de lancering nadert. Dat is naar alle waarschijnlijkheid op het salon van Genève.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws