Mercedes plaagt met EQT Concept

EQT Concept

Mercedes werkt ook voor de volgende Citan samen met Renault en wil ook daarvan een elektrische versie. In de aanloop van die kleine ludospace gooit Mercedes er eerst een concept car tegenaan, die EQT gaat heten.

Na de samenwerking rond de Mercedes Citan - die eigenlijk een badge engineered Renault Kangoo was om kopers naar het Mercedesbedrijfswagenaanbod te lokken -zullen beide merken ook samenwerken voor de volgende generatie. Die gaat echter niet als 'Citan' door het leven maar krijgt de 'T-Klasse'-benaming, omdat dat sjieker staat. Citan blijft behouden voor de bedrijfswagenversie. Van de T-Klasse people carrier komt er ook een elektrische variant, net als bij de nieuwe Renault Kangoo. Bij Renault heet die Kangoo E-Tech Electric, bij Mercedes wordt dat EQT. Daarmee zet Mercedes de lijn van de V-Klasse en EQV verder.

conceptaanloop

Vooraleer het zover is zal Mercedes eerst nog een concept car onthullen. Dat gebeurt op 10 mei. En om daarvoor op te warmen gooien ze nu alvast een teaser van deze EQT Concept online. Daarop zien we de neus, die het front krijgt met smalle koplampen en dichtgewerkte grille met diamantjes op, zo kenmerkend voor Mercedes' elektrische EQ-modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
BePa 12:47
afbeelding van BePa

In tegenstelling tot de speelse vorige, is de nieuwe Kangoo strakker vorm gegeven, zodat hij geloofwaardiger oogt met een Mercedes-embleem.
Dat is toch mijn indruk...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws