Maserati Grecale toont zich voor lancering later dit jaar

Maserati Grecale 2021

Loopt alles op wieltjes, dan zal Maserati later dit jaar de Grecale onthullen, een SUV die onder de Levante komt te staan en kan gezien worden als verre neef van de Alfa Romeo Stelvio. Een gecamoufleerd exemplaar geeft ons alvast een eerste duidelijke blik.

Tonale en Grecale, twee namen om in het oog te houden. De éne is een compacte SUV van Alfa Romeo, de andere is een net wat grotere SUV van Maserati. Van die laatste, de Grecale zijn er nieuwe plaatjes opgedoken. Want tijdens een bezoek van kersvers Stellantis-CEO Carlos Tavares aan Maserati werd de Grecale van stal gehaald voor een testrit.

Full EV op de planning

Het gaat evenwel nog over een stevig afgeplakt prototype. Al krijgen we daardoor een eerste blik op deze "Italiaanse Porsche Macan". Het kleinere broertje van de Levante lijkt alvast een veel zachtere styling naar voren te schuiven. Zelfs de velgen op het prototype lijken vrij braafjes. Geen vrees echter, Maserati kennende zal je op de uiteindelijke versie enkele heerlijke velgen en kleurtjes kunnen kiezen. Al moeten we er ook niet flauw over doen; Maserati hoopt met deze Grecale het succes te bereiken dat het niet wist te behalen met de Ghibli Sedan.

Maserati Grecale 2021

Technisch leent hij daarvoor het uitstekende onderstel van de Alfa Romeo Stelvio. Daardoor krijgt Maserati uiteraard de beschikking over de heerlijke twin-turbo V6 die Ferrari ontwikkelde voor de Stelvio Quadrifoglio. Mogelijks interessanter is het feit dat Maserati officieel heeft bevestigd dat deze Grecale ook een full-EV-versie krijgt. De komende jaren zonder twijfel interessant voor de zakelijke rijder. Dit najaar moeten we nog de Grecale in vol ornaat te zien krijgen met klassieke verbrandingsmotoren. Later volgt de "Grecale EV".

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JRE 14:16
afbeelding van JRE

Er komt geen EV-Grecale. Er komt een elektrische SUV (een andere) en er komt blijkbaar een hybride Grecale.

Het Giorgio-platform was niet ontwikkeld voor full electric, helaas voor vooral Alfa Romeo.

Jos D. 19:37
afbeelding van Jos D.

Ben toch eens benieuwd wat Stellantis met dat platform gaat doen. Zowel Alfa Romeo en Maserati zijn op hun best als ze achterwielaandrijving hebben. Haaks op de voorwielaangedreven platformen van PSA.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws