Alfa Romeo Tonale uitgesteld wegens teleurstellende plug-inaandrijving

Alfa Romeo Tonale

Volgens nieuwe geruchten heeft Alfa Romeo de lancering van haar Tonale met enkele maanden uitgesteld omdat de nieuwe CEO van het merk niet tevreden is met de plug-inprestaties van de compacte SUV.

Ken je de Tonale nog? Een C-segment SUV die Alfa Romeo in 2019 wereldkundig maakte in conceptvorm en moest dienen als alternatief voor pakweg de Volkswagen Tiguan, Volvo XC40 en Mercedes GLC. Begin dit jaar liet Alfa Romeo weten dat hij zeker dit jaar nog de verkoop in zou gaan. Ken je Alfa Romeo, dan weet je echter dat je deze uitspraken best met een korrel zout neemt. Niet ongegrond, zo blijkt volgens een nieuw bericht van Automotive News.

Bedankt, Peugeot

Aan de basis van het uitstellen ligt volgens het bericht het ongenoegen van Alfa's nieuwe CEO, Jean-Philippe Imparato. Imparato die sinds de samensmelting van PSA en FCA aan het roer van Alfa Romeo staat vindt namelijk dat het merk een meer performante plug-inhybride naar voren moet schuiven. Hoewel er nooit specificaties bekend zijn gemaakt van de Tonale PHEV werd aangenomen dat de Tonale de aandrijflijn van de Jeep Compass over zou nemen. Simpelweg omdat beide auto's hun basis delen. Die Compass heeft als plug-in een 1.3-liter viercilinder turbobenzine vooraan een een 60 pk sterke elektromotor op de achteras. Het totaalvermogen komt daardoor op desgewenst 190 dan wel 240 pk te liggen. Dankzij de accu van 11.4 kWh kan die Compas 4xe net geen 50 kilometer ver rijden op een elektrische lading.

We kunnen niet binnen de muren van Alfa kijken maar het lijkt niet vergezocht dat CEO Imparato het wat moeilijk heeft om een SUV van Alfa Romeo te lanceren met een kleine viercilinder en relatief kleine batterij aan boord. Niet in het minst omdat stalgenoot Peugeot een 3008 plug-in naar voren schuift met een 300 pk sterke set-up, vierwielaandrijving en een batterij van 13.2 kWh. Goed voor een elektrische range van net geen 60 kilometer. Saillant detail: Imparato stond tot zijn stoelendans richting Alfa Romeo aan het roer van Peugeot. Waardoor het ons niet zou verbazen dat hij op z'n minst wil dat Alfa Romeo een even interessante plug-in naar voren kan schuiven. Dat de lancering van de Tonale daardoor enkele maanden wordt uitgesteld? Ach, gaat het ooit anders bij Alfa?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws