Honda toont nieuwe generatie Civic Type R

Honda Civic Type R 2022

Het was nagelbijten voor Civic Type R-fanaten. Want zou Honda nog wel een nieuwe generatie van de hothatch bouwen met de strengere emissienormen in de wereld? Het Japanse merk maakt nu zelf komaf met de twijfel door de eerste teaserplaten de wereld in te sturen. De Type R is back! Met knoert van een spoiler en 3-voudige uitlaat.

Dit jaar staat voor Honda zonder twijfel in het teken van de Civic. Want de compacte sedan/hatchback blijft op wereldvlak een absolute verkoopstopper voor het merk. In april toonde Honda de vooral voor de VS bedoelde sedan, in juni was het dan de beurt aan de Europese hatchback die focust op hybridekracht. Nu, nu is het de beurt aan de Civic Type R. Nog niet officieel maar wel al met de nodige plaag-info.

Minder spoiler... nu ja

De Japanners lijken namelijk zo fier op hun nieuwe iteratie dat ze 'm niet onder doek willen houden. Al moesten ze van de marketingafdeling wel eerst even met de camouflagetape over de carrosserie gaan. Kijken we daar voorbij, dan merken we Type R die wat in exuberantie is afgenomen. Het is te zeggen: pronkt de huidige generatie nog met een gigantische luchtsleuf op de motorkap en een opzichte bodykit, dan lijkt de nieuwe generatie wat ontdaan van die overdreven stylingskenmerken. Zeker zijn we echter pas als we het finale recept te zien krijgen.

Honda Civic Type R 2022

Wat wel in het oog springt is de achterkant van de nieuwe Type R. Die pakt zoals zijn voorganger uit met die 3-voudige uitlaat. Functioneel trouwens! Want met zo'n systeem zou de druk van de turbomotor beter gereguleerd kunnen worden voor een betere gasrespons. De spoiler achterop, die er voortaan eentje met een meer racewagen-uitstraling. Welke krachtbron voorin deze nieuwe Type R ligt is nog niet geweten. Al wordt aangenomen dat Honda de huidige 2-liter viercilinder een kleine opfriskuur geeft om zo terug het voorwielaangedreven ringrecord te kunnen pakken. Of wat had je gedacht?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws