Opel plaagt met Experimental conceptauto

Opel Experimental Teaser 2023 concept

Opel zal tijdens het Duitse Autosalon IAA Mobility in september het doek trekken van de Experimental, een nieuwe conceptauto die de Opels van de nabije toekomst vorm moet gaan geven. Daarenboven kan 'ie de terugkeer van een sportieve coupé luiden. Zei daar iemand Opel Manta?

Het Duitse Opel is zich onder de Stellantis-vlag serieus aan het hervormen. Zo zal volgend jaar elke Opel over een 100% elektrische versie beschikken en vliegen tegen 2028 alle niet EV's buiten. Om de overgang naar een compleet elektrische merk extra te benadrukken zal het tijdens de IAA Mobility een nieuwe conceptauto tonen die het Opel van de toekomst weer moet geven.

Zweverige taal

Die conceptauto, Experimental genaamd, zal meer doen dan enkel uitpakken met het nieuwe logo van Opel. De conceptauto zal ook een evolutie tonen op de designtaal die we momenteel al te zien krijgen bij het Duitse merk. Interessanter in een groter verhaal: de Experimental concept kan wel eens de laatste voorbode zijn voor een compleet elektrische revival van de Opel Manta!

Opel Experimental Teaser 2023 concept

Veel meer informatie laat Opel nog niet vrij over de conceptauto. Al was de CEO van het merk, Florian Huettl, zo vriendelijk om ons nog van een zweverige quote te voorzien: "Zoals de naam al aangeeft, zal de Opel Experimental een duidelijke visie geven voor het merk en niet alleen voor een carline. Het laat zien waar ons merk de komende jaren naartoe gaat - en zal al onze volgende generatie productieauto's beïnvloeden. Het is een symbool voor wat we willen bereiken met het merk Opel."

Juist ja. Gewoon de elektrische Manta in productie nemen Opel... meer vragen we niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws