Fisker gaat helemaal los, plaagt met elektrische vierdeurs cabriolet

Fisker Ronin teaser 2023

Fisker is terug, en is er om te blijven. Na zijn succesvolle doorstart met een elektrische SUV — slimme zet, Fisker — droomt de constructeur nu namelijk luidop van een topmodel als geen ander… En dat mag je letterijk nemen, want hoeveel elektrische cabriolets met vier deuren kan jij opnoemen?

Zei je tot een paar jaar geleden ‘Fisker’ in autoland, dan werd er nog enigszins fronsend naar je gekeken. Het enige productiemodel van het Deens-Amerikaanse merk was namelijk de Karma, een bizarre plug-inhybride die niet alleen Fisker fataal werd in 2014, maar ook de Chinese investeerders die de rechten voor de auto nadien opkochten. Bedenker Henrik Fisker probeerde het dan maar opnieuw met de Ocean, een lekker conforme elektrische SUV, en die deed ons geloven dat de beste man zijn lesje geleerd had… Maar dat blijkt nu toch niet helemaal het geval te zijn.

Bijna 1.000 kilometer in openlucht

De CEO heeft namelijk een weinig verhullende teaserfoto gedeeld van zijn volgende model, dat als ‘Ronin’ door het leven zal gaan. Stiekem wisten we al langer dan vandaag dat die eraan zat te komen, en we wisten ook al dat dit een topmodel boven de Ocean zou worden. Wat we echter niet wisten, is wat voor een aparte vorm de Ronin zou gaan aannemen. Kijk je namelijk goed, dan zie je nog een tweede naad achter het voorste portier voor vermoedelijk een achterwaarts openende achterdeur in de stijl van de Mazda RX-8… Maar wat die RX-8 — en voor zover wij ons herinneren iedere moderne auto met vier deuren — niet had, is een compleet inklapbaar vouwdak.

Reken er dus maar op dat de Fisker Ronin zowat de eerste volwaardige vierdeurs cabriolet wordt sinds auto’s geacht worden een dak te hebben, en daar blijft het ook niet bij. Net als de Ocean zal deze nieuwkomer namelijk zuiver elektrisch worden, en Henrik is zo vriendelijk om nu al een indicatie van zijn rijbereik te geven. Zo moeten jij en je gezin wel ‘600 miles’ aan een stuk in openlucht kunnen rijden, omgerekend net geen 1.000 kilometer. Klinkt dat je in de oren als verre toekomstmuziek? Wacht dan maar tot 3 augustus, want dan belooft Fisker de Ronin helemaal te onthullen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws