Volkswagen ID.7 ‘Tourer’ laat zich zien: elektrische break krijgt nieuwe naam

Volkswagen ID.7 Tourer teaser 2023

Volkswagen heeft zijn breakversie van de ID.7 klaar, en daar hoort een nieuwe naam bij. Zo gaat hun eerste elektrische stationwagon niet gewoon ‘Variant’ heten zoals de rest van het gamma, maar wel ‘Tourer’. Los daarvan mag je echter nog steeds rekenen op een mooi koffervolume.

Ben je op zoek naar een elektrische Passat, dan kan je sinds kort bij Volkswagen gaan aankloppen voor een ID.7. Daarbij is er echter één probleem want terwijl de Passat enkel als ‘Variant’ — Volkswagensch voor break — aangeboden wordt, kan je de ID.7 voorlopig enkel krijgen als berline… Al zeggen we daar wel bewust ‘voorlopig’.

Elektrische Passat, of toch bijna

Volkswagen heeft namelijk een paar eerste teaserplaatjes gedeeld van de breakversie van de ID.7. Als je dan echter dacht dat die ‘ID.7 Variant’ zou gaan heten, was je (samen met ons) verkeerd. In de plaats daarvan noemen ze hun eerste elektrische break ‘Tourer’, na zo’n 60 jaar van ‘Variant’-en. Verder lijkt het recept grotendeels ongewijzigd te blijven, kijk maar naar het setje schaars gecamoufleerde foto’s dat Volkswagen al van de nieuwkomer deelt. Daarop merk je dat de ID.7 Tourer qua silhouet een break van de traditionele stempel wordt, maar dan wel eentje waarbij het grootste deel van de ruimte tussen de twee assen zit.

Volkswagen ID.7 Tourer teaser 2023

Dat merk je enigszins aan het koffervolume, al blijft de schade op zijn zachtst gezegd beperkt. Zo belooft Volkswagen een volume van 545 liter met de achterbank op zijn plek, uit te breiden tot 1.714 liter wanneer je die neerklapt. Daarmee maakt de ID.7 Tourer voor de volledigheid zijn bijnaam van ‘elektrische Passat’ niet helemaal waar, want die biedt zowaar 690 tot 1.920 liter bagageruimte. Dat betekent echter niet dat de elektrische break een krappe auto is want op papier is zijn koffer alvast op een haar na zo ruim als die van de uitgaande BMW 5 Reeks Touring — om zijn bijna-naamgenoot er maar even bij te halen. Hoe handig de ID.7 Tourer in de praktijk is, leren we ergens in de komende maanden wanneer hij officieel onthuld wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws