Pogea Racing Abarth heeft 331 pk

abarth-pogea-racing-331hp_intro

De term pocket rocket was nog nooit zo hard van toepassing als op deze Abarth van Pogea Racing. Of klinkt 331 pk in een koekendoos nog niet genoeg van de pot gerukt?

Als je de Abarth 500 ergens van kan betichten, dan is het wel dat hij net wat kracht mist. Het Duitse Pogea Racing maakt die tekortkoming meer dan goed. Want de standaard 1.4-liter viercilinder wordt opgepompt tot maar liefst 331 pk en 411 Nm. Fabrieksgarantie moet je alvast niet meer verwachten.

Hoe ze zoveel kracht uit dat torretje krijgen? Dankzij een opgewaardeerde turbo, grotere inlaat & uitlaat, versterkte zuigers, speciale injectoren en een nieuwe intercooler. Goed voor een topsnelheid van 262 km/u en een sprintje naar de honderd in 5,1 seconden.

abarth-pogea-racing-331hp

Geen half werk

Naast de vermogensstijging is er ook een gewichtsverlaging. Eéntje van 71 kilogram dankzij het grootschalig gebruik van Carbon en het verwijderen van de achterbank. Opgewaardeerde remmen, velgen met rubber en KW ophanging zorgen ervoor dat de kracht iets of wat aan de grond geraakt. Uiterlijk vallen de geventileerde motorkap en herwerkte voor- & achterbumper op. Binnenin vinden we de heerlijkst kuipstoeltjes die ooit in een Abarth zijn geplaatst.

abarth-pogea-racing-331hp

Kostprijs van dit speeltje? 43.500 euro. Waarmee het kleintje maar iets duurder is dan de BiPosto van Abarth zelf. Twijfels aan de betrouwbaarheid? De eigenaar van het bedrijf heeft zelf een Abarth met een gelijkaardige set-up met maar liefst 388 pk en 57.000 km op de teller.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws