Mama mia: Alfaholics bouwt koolstofvezel koetswerk voor Alfa Giulia.

Alfaholics Carbon GTA-R 300

Restomods zijn booming business, waardoor elk automerk wel één vaste waarde krijgt. Jaguar heeft Eagle met de Speedster, Porsche heeft Singer en Alfa Romeo? Dat heeft Alfaholics, een Brits bedrijf dat Alfa-bloed door haar aderen heeft lopen. Die "tuner" bouwt tegenwoordig een nagelnieuwe carrosserie van de klassieke Giulia... volledig uit koolstofvezel. Heilige pasta, dat ziet er lekker uit!

Het Britse Alfaholics heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt bij Alfa-minnende Autofans. Met dank aan de GTA-290R, een van de pot gerukte restomod die door iedereen werd gelauwerd. Want zo'n restomod, die neemt een klassieke uit het verleden en bouwt 'm terug op met moderne technologieën.

300 pk/ton

Toch kan het nog een stukje extremer volgens Alfaholics, waardoor het klanten de mogelijkheid geeft hun Guilia nog wat extremer te maken. Hoe dan? Wel, door de gehele carrosserie te vervaardigen in koolstofvezel. Daardoor zou het gewicht van zo'n GTA-R 300 op minder dan 800 kilogram te liggen. Reken daar nog eens de 2.3-liter viercilinder van 240 pk bij en je mag spreken over 300 pk per ton (vandaar ook de 300 in de naam).

Alfaholics Carbon GTA-R 300

Goedkoop zal deze koolstofvezel restomod evenwel niet worden. De GTA-R 290 met een stalen chassis kost namelijk al een beestige 270.000 euro (geld waarmee je ook een coachbuild Range Rover Coupe kan kopen). De koolstofvezel GTA-R 300 zal dus hoogstwaarschijnlijk dik over de 300.000 euro gaan...

Alfaholics Carbon GTA-R 300

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 12:18
afbeelding van suskewiet

hElleluyah !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws