Volvo P1800 reïncarneert

“If it ain’t broke, don’t fix it”, dat is wat de Zweedse designer Bo Zolland voor ogen moet gehad hebben bij het ontwerpen van zijn ultieme GT. Hij nam de koets van een Volvo P1800 om zich op te baseren en zorgde er vervolgens voor dat deze voorzien kon worden van wat de autotechniek van vandaag te bieden heeft. Dat betekent dat deze P1800 voorzien is van een nieuw aerodynamisch spoilerpakket, vlakke bodemplaat, actieve diffusor achteraan en enkele ruimbemeten velgen die het geheel er agressiever moeten laten uitzien.

Uiteraard ligt er ook een hedendaags blok in het vooronder van deze GT. Zolland is het merk trouw gebleven en heeft gekozen voor de 4,4-liter V8 van Volvo, voor de gelegenheid voorzien van een turbo. Met als resultaat een bijzonder stevige 550pk. Een behoorlijk verschil met de oorspronkelijke, vrij-ademende 1,8 liter die het met 100pk moest stellen.

Het meest interessante nieuws is dat deze GT ook daadwerkelijk gebouwd zal worden, zij het in een erg kleine oplage. De nieuwe P1800 zal gebouwd worden bij Vox Customs. Dat zegt je misschien weinig maar weet dat ze onder andere ook instaan voor de bouw van de Koenigsegg supercar.

Mochten je speekselklieren al extra aan het werk zijn gegaan na het zien en lezen van dit alles, weet dan dat je er snel zal moeten bij zijn. Prijzen zijn nog niet bekend maar zullen navenant zijn. via autoexpress
tekst: Pieter Ameye

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
karel 21:06
afbeelding van karel

1800 is ene mooie klassieker

Alex 22:58
afbeelding van Alex

laat maar komen die handel

Sven 23:07
afbeelding van Sven

"If it ain’t broke, don’t fix it", afblijven dus.
Is er weer een nieuwe retro-revival aan de gang? zopas de 300 SL ook al in een nieuw jasje?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws