Komen er drie versies van de volgende Tiguan?

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport komen er van de volgende generatie Volkswagen Tiguans waarschijnlijk drie verschillende koetswerk varianten. Zo zou er naast de normale compacte SUV ook een cross-coupé en een XL variant komen. Deze XL variant gaat 4,95m lang zijn t.o.v. de normale 4,40m en is ontwikkeld met de Verenigde Staten, Rusland en China in het achterhoofd.

Deze Tiguan XL zal gepositioneerd worden als een goedkopere variant op de Touareg met een basisprijs van rond de 30 000 euro. Hij moet het daarmee gaan opnemen tegen de goedkopere concurrenten van Hyundai en Kia. Volgens de geruchten krijgt de XL een bagageruimte van om en bij de 600l en een derde zitrij. Dit alles zal neergezet worden op het nieuwe MQB platform van Volkswagen waar ook o.a. de nieuwe Golf VII op gebaseerd zal zijn.

Over motoren is nog niets bekend, al zullen de gebruikelijke reeks TDI en TSI motoren beschikbaar zijn. Het MQB platform biedt ook ondersteuning aan hybride en elektrische aandrijflijnen dus deze zijn natuurlijk ook niet uitgesloten.

tiguan

tiguan

Auto, Motor und Sport

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 15:39
afbeelding van Yvesw

Heeft een GLK-achtig kontje op die renders...

O.T.: Uitmelken omdat het kan! Ik verwacht zelfs, zoals bij de Golf, een Tiguan Plus...

Yvesw 20:13
afbeelding van Yvesw

Haha, Waxweazel zei "wind" :p Maar hij heeft wel een punt! Aan de andere kant is BMW wel druk bezig met hun totaal vernieuwende i modellen eh Wax... Vag blijft toch een beetje grote baas in niche-opvulling :)

Techno Patat 23:23
afbeelding van Techno Patat

Idd wax, bugatti,zit in een frans kasteel maar dat is het ;)!

Ik vond de CL anders wel zalig! Echt een toonbeeld van elegantie en stijl, zeker voor zo een boot van een auto! En het idee van een gigantische coupe wordt nog,steeds niet gevolgd (6-serie is toch hetzelfde niet imo)!
Een CLS vond ik ook vernieuwend op de moment zelf! Maar inderdaad iets als een CLC (kleinere cls) is niet origineel te noemen!
Zelfde verhaal met x5/x3! De x6 was iets nieuws (daarom niet mooi :p) maar de x4 dan weer totaaal niet!
De 5gt is inderdaad iets nutteloos! De TT was toch een antwoord op slk/Z-reeks? Dus,ook niet nieuw concept... Als ik eerlijk ben vind ik niet zozeer het laatste nieuwe concept van audi?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws