Saab ziet alweer het levenslicht

Saab wordt alweer van onder het stof gehaald en krijgt opnieuw een toekomst, zelfs een kat heeft zoveel levens niet. Tijdens een persconferentie deze namiddag maakten de Zweden bekend dat een Chinees-Japans consortium Saab zal opkopen. De Aziatische partijen richtten daarvoor het bedrijf NEVS op dat staat voor National Electric Vehicle Sweden. Met die naam weet je ook meteen de toekomst ervan. De nieuwe eigenaar zal van een elektrische wagen haar eerste werk maken. Op basis van de nieuwe generatie 9-3 zal de elektrische Saab zijn debuut in 2014 moeten maken. Opvallend is dat de nieuwe eigenaar enkel beschikt over de 9-3 en niet over de rechten beschikt om verder te bouwen op de 9-5 of 9-4X. Ook Saab Automobile Parts lieten ze links liggen en werd niet mee opgekocht, het Zweedse National Debt office maakte bekend zelf de touwjtes daar in handen te nemen. In totaal neemt NEVS zo'n 1,9 miljard dollar schulden over. Hoe Saab er binnen 5 jaar zal uitzien blijft wel de vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 22:20
afbeelding van Anonieme gebruiker

'Opvallend is dat de nieuwe eigenaar enkel beschikt over de 9-3 en niet over de rechten beschikt om verder te bouwen op de 9-5 of 9-4X. '

Dat vind ik eigenlijk niet opvallend. Spyker had namelijk de rechten van die modellen in licentie gekocht van GM.
GM had ook gezegd dat als saab zou worden verkocht aan chinezen dat ze dan niet de rechten zouden geven op de 9.4x en de 9.5. Dat is omdat ze al samenwerken met andere chinezen.

Sven 15:47
afbeelding van Sven

eigenlijk is NEVS een anagram voor mijn naam, dus weet iedereen nu waar ik mijn spaarcentjes heb in gestopt...

Techno Patat 17:58
afbeelding van Techno Patat

En ik die dacht dat een kind evenveel kost als een huis! Gebruik jij je kinderen als slaven Sven :P? (nu is het eens niet Yves' schuld dat ik off-topic ga :O!

Ot: dan mogen ze direct de naam Saab laten vallen! Als ik Saab hoor denk ik aan: turbo! En een electrische ambetant ding kan geen turbo hebben :(!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws