BBC censureert J. Clarkson na (opnieuw) straffe uitspraak

Jeremy Clarkson

Een Toyota Prius-busje vergelijken met mensen met gezwellen in hun gezicht. De BBC bleef het blijkbaar niet pikken en zet zich nu af tegen de uitspraken van de frontman, Jeremy Clarkson.

Korte tenen hebben ze bij de BBC alvast niet, want dit was alles behalve de eerste keer dat Clarkson scherp uit de hoek komt. De laatste keer was volgens ons de opmerking rond de stakende mensen, die mochten ze volgens hem op een rijtje zetten en overhoop knallen. Voordien vergelijk hij BMW al met Nazi's, beledigde hij de Mexicaanse ambassadeur, lachte hij met Koreaanse autobouwers omdat ze hond eten, vond hij Maleisische arbeiders zielig omdat ze schoenen van bladeren dragen... kortom, het moest voor de BBC maar eens gedaan zijn met zijn "ik-mag-alles-zeggen-gedrag".

Het is niet de eerste keer dat Jeremy Clarkson onder zijn voeten krijgt van het Britse mediaconcern. De laatste keer was omdat hij gin dronk achter het stuur tijdens een opname op de Noordpool.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
duckje 20:49
afbeelding van duckje

Ik zou hem wegdoen, ware het niet dat als ze hem wegdoen het programma topgear inneens niks meer waard is. Alles gaat gewoon om die 3 presentatoren die het zo goed kunnen brengen, ookal zijn het straks bompas. Één ervan vervangen en het zal heel veel moeite kosten om de opvolger zijn naam even sterk te maken.

Nathan 09:15
afbeelding van Nathan

Als ze Clarkson wegdoen kunnen ze inderdaad even goed heel het programma mee wegkieperen. Ik denk dat ze bij BBC wel nog eventjes de uitspraken kunnen tolereren als ze naar de harde ponden zien die Top Gear opbrengt, wereldwijd. Clarkson vervangen is ook geen mogelijkheid, dan stuikt heel het concept ineen en is de chemie die het drietal hebben opgebouwd over de laatste +-15 seizoenen ook mee weg.

Yvesw 10:04
afbeelding van Yvesw

Man man man, vrije meningsuiting wordt meer en meer een fabeltje. Ik heb meer medelijden met mensen die zich daadwerkelijk schofferen aan zijn uitspraken en geloven dat alles wat hij zegt gemeend is. Hij speelt een typetje, een karikatuur. Mensen vergeten dat soms. Waarom werkt bijvoorbeeld een Top Gear? Omdat het zwart - wit is! Niet grijs... Want als ik grijs wil horen, zien, lezen dan kijk ik wel naar TVCC op de Vlaamse zender.

Mesoerrie 22:52
afbeelding van Mesoerrie

Idd, is iedereen nu zo dom om te geloven dat hij meent wat hij zegt.
Blijkbaar zijn er toch heel wat mensen/bevolkingsgroepen/minderheden/... die snel op hun teentjes getrapt zijn.
Men moet met alles kunnen lachen, maar bovenal ook kunnen relativeren...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws