Deze BX7 moet Borgward terug op de kaart zetten

borgward-bx7_02

Het Duitse Borgward plaagt al langer met een terugkeer. Op het autosalon van Genève dit jaar hadden ze zelfs een stand. Iets tonen zat er echter nog niet in, tot nu, want hier is de BX7 crossover die Borgward nieuw leven in moet blazen.

In 1950 één van de grootste autoconstructeurs uit Duitsland, anno 2015 moet Borgward terug van nul beginnen. Die start nemen ze met de BX7. Niet toevallig een crossover, want over de gehele wereld zit die markt in een stijgende lijn. Visueel oogt de BX7 best stoer met z'n gigantische grille, knikkende raamlijn en bolle achterkant. Echt uitspringen doet het geheel echter niet. Eerder een 'best of Germany' dan iets compleet nieuw.

Pluggende Chinezen

Echte info heeft het in Chinese handen Borgward nog niet vrijgegeven, al wisten de Duitsers bij AutoBild beslag te leggen op de informatie. Zo zal er onder de kap een 224 pk sterke viercilinder benzine zitten die z'n kracht via een automaat met dubbele koppeling en 7 trappen naar de vier wielen stuurt. Een plug-inhybride staat ook op til. Met 401 pk en een elektrische range van 55 kilometer.

 borgward-bx7

Een diesel moet je niet meteen verwachten. Daar zit logica achter, want de BX7 zal richting de Chinese markt trekken in 2016. Al zou 'ie ooit ook naar Europa komen. Op het autosalon van Frankfurt zal Borgward officieel het doek halen van de BX7.

Wat vinden jullie? Een geslaagde revival van het merk?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 14:18
afbeelding van Wim

omdat het een "nieuw merk" is ga je er natuurlijk allerlei andere wagens in zien. Desondanks zeer gelaagd voor een 1ste poging, al is het logo wel wat blinbling.

Ka Meel 23:16
afbeelding van Ka Meel

Mocht dit merk niet op frauduleuze wijze failliet zijn gegaan (met dank aan BMW en Mercedes), dan was Borgward vandaag wellicht de grootste premiumfabrikant en was er van bijv. Audi geen sprake. Bij het nieuwe model heb ik een beetje gemengde gevoelens: de styling bevat me iets te weinig Borgward-DNA. Toch hoop ik dat ze in hun opzet slagen. Ben benieuwd welke andere modellen er nog in de pipeline zitten. Go Borgward, go!!

Marcel 48 16:26
afbeelding van Marcel 48

Tof! Leuke nostalgie. Mijn vader had er ooit twee Isabella's na mekaar met complete tevredenheid, degelijke kwaliteit en mooie uitstraling. Hij vond het enorm jammer dat het merk verdween. Mooi dat het terug is maar ik had liever de oorspronkelijke grille in aangepast versie gezien. Als de huidige kwaliteit even goed is zal succes mogelijk zijn.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws