Italiaanse politie mag Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ontvangen

alfa-romeo-giulia-qv0police-4

De Italiaanse Carabinieri mag twee gloednieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in haar wagenpark verwelkomen, dat zullen officieel de snelste wagens zijn in hun garage.

FCA, de koepel boven Alfa Romeo, heeft met de politie een overeenkomst voor 800 auto's die ze in 2016 mogen leveren. Dat zijn Alfa Romeo Guilietta's, Jeep Renegade's en Fiat Panda's met vierwielaandrijving. En als je dat wagenpark bekijkt, is het niet verwonderlijk dat de arm der wet blij is met de gepeperde Alfa.

De twee exemplaren zijn onder de kap niet verschillend van de productievarianten. Onder de kap dus nog steeds een 2.9 V6 met 510 pk die de sprint naar 100 km/u afwerkt in 3,9 seconden. Wat wel verschillend is van de standaard QV zijn de camera's en tablets binnenin en de LED-strips op het dak en in de bumpers.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Elke agent in Rome en Milaan, want alleen daar zullen ze rijden, die snel een zitje in de QV wil versieren, is er aan voor de moeite. Een handvol agenten zullen geselecteerd worden om een speciale opleiding te volgen om met de Giulia QV te mogen rijden.

CEO Sergio Marchionne zakte zelf af naar de hoofdstad om er zijn 2 Giulia QV's af te geven.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws