Volkswagen trekt met mysterieuze racewagen naar Pikes Peak

volkswagen-pikes-peak-teaser_01

De volgende heuvelklim-editie op Pikes Peak mag dan wel pas doorgaan op 24 juni volgend jaar, Volkswagen toont ons nu al wat vage plaatjes van een mysterieuze racewagen die ze zullen inzetten op de mythische wedstrijd. Verwacht alvast een elektrische aandrijving, gezien VW's eco-kruistocht.

Dertig jaar geleden nam Volkswagen deel aan Pikes Peak met een Golf GTI met twee motoren aan boord. Een experimentele constructie (met één motor op elke as) die de eindmeet nooit heeft gehaald. Om haar imago op te poetsen in de US of A, thuisland van de Pikes Peak-wedstrijd, lijkt het er op dat het Duitse merk volgend jaar terugkeert naar het parcours om het hoofdstuk af te kunnen sluiten.

Dat zal alvast niet zijn met een huidige interpretatie van die Golf GTI, want twee plaagfoto's tonen een futuristische bolide. Waardoor het duidelijk is dat VW een specifiek voor het evenement ontwikkelde racewagen mee zal brengen. Eentje die hoogstwaarschijnlijk over een elektrische aandrijving zal beschikken, om de I.D.-familie wat extra in de verf te kunnen zetten.

volkswagen-pikes-peak-teaser
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws