Gordon Murray lanceert eigen sporwagenmerk

gordon-murray-automotive-logo

Een designhuis had de bezieler van de legendarische McLaren F1 al, nu gaat Murray ook zelf auto's in elkaar schroeven. Onder een nieuw bedrijf genaamd Gordon Murray Automotive. Niet zo creatief als z'n designs, die naam, dat wel.

Onder Gordon Murray design was de man zelf verantwoordelijk voor enkele speciale moderne creaties. Denk maar aan de rare Ox maar evenzeer de nieuwe TVR Griffith. Die laatste deed het vuur terug branden in Murray's hart, waardoor de man het dringend tijd vindt dat hij terug auto's in elkaar gaat schroeven.

Daarvoor richtte hij Gordon Murray Automotive op. De bedoeling? Autoprojecten in een gelimiteerde oplage ontwikkeling. Waarbij het ook vragen van externe partijen aanneemt. Wat wel vast staat is dat de wagens gebruik zullen maken van zijn iStream-technologie. Een productieproces dat stalen buizen en composiet panelen gebruikt voor het chassis. Wanneer we het eerste model mogen verwachten staat niet vast al zou de wagen ons moeten doen denken aan de McLaren F1. Niet slecht...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws