Video: vlieg mee door Tesla’s nieuwe Gigafactory met drone

Tesla Gigafactory Berlin Drone 2022

Heb je ooit al eens een autofabriek van binnenuit gezien? Dan is dit je kans, en het is ook niet de minste productielijn die je hier mag inkijken. Tesla neemt je namelijk mee op een virtuele drone-vlucht door zijn nieuwe Gigafactory in Duitsland.

Tesla’s nieuwe ‘Gigafactory Berlin-Brandenburg’ heeft flink wat voeten in de aarde gehad — en dat mag je bijna letterlijk nemen. Zo liet de opening een viertal maanden langer dan voorzien op zich wachten, vooral omdat milieu-organisaties en buurtbewoners zich vragen stelden bij de impact van de fabriek op het grondwaterpeil in de regio. Sinds een tiental dagen hebben de productielijnen echter toch kunnen opstarten, en dat kunnen we nu ook zelf ervaren.

Vliegenierskunsten

Tesla heeft namelijk een video op zijn sociale media gedeeld waarop een drone, uitgerust met een camera, zowat de hele fabriek doorraast. Die begint op de parking en vliegt dan binnen via het magazijn waar het staal lijkt toe te komen. Dan volg je de productielijn die begint bij platte, ruwe platen en eindigt met iets wat al op een auto begint te lijken. Een paar kraaknette gebouwen, een resem robots en een laklaagje later rolt er een Tesla Model Y buiten.

We zijn er nog niet over uit wat we het meest indrukwekkende aan de video vinden — de vlotte start van de fabriek of de vliegenierskunsten van de drone-piloot, die zelfs een paar keer door een onafgewerkte auto en tussen de metaalpersen door vliegt. Eén ding is echter duidelijk: Tesla’s Duitse Gigafactory draait al meteen goed. Aanvankelijk moeten er zo’n 50.000 Model Y’s per jaar van de band rollen, tegen 2025 op te schalen naar 500.000 exemplaren. Dat mag ook wel, want de constructeur investeerde naar verluidt 5 miljard euro in zijn eerste Europese fabriek.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws