Maxus MIFA 9: elektrische zevenzitter krijgt een prijskaartje (2023)

Maxus MIFA 9 2023

Op het aankomende Autosalon krijgen we voor het eerst China’s idee van een moderne MPV te zien: de Maxus MIFA 9. Dat is een luxueuze kolos van een gezinswagen die uitsluitend met elektrische aandrijflijnen onze richting uit komt. Dat zijn veel dure woorden in één zin, en de prijs is er dan ook naar.

Even geleden liet Maxus zijn nieuwe MIFA 9 zien — en jawel, we hebben het nog steeds over een auto. Die naam duidt een elektrische MPV aan met buitenmaten die een Volkswagen Multivan het schaamrood op de wangen moeten brengen, looks die je uit je SUV moeten dwingen en snufjes die een Tesla zich in z’n eigen superhorn moet doen verslikken. De MIFA 9 is, met andere woorden, ‘Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic’, en daar moet je iets voor over hebben.

Massage voor het slapengaan

Maxus heeft namelijk een prijskaartje op de MIFA 9 gekleefd, en daaruit blijkt dat niet elke Chinese EV mikt op de lagere budgetten. Je krijgt de elektrische MPV dan ook niet mee voor minder dan 68.990 euro, maar dat is niet helemaal verwonderlijk. Zo meet de auto 5,27 meter in de lengte en biedt hij standaard zeven zitplaatsen, terwijl er meteen een accupakket van 90 kWh onder de bodem schuilgaat. Bovendien neemt de MIFA 9 volgens zijn constructeur de hogere segmenten in het vizier met niet alleen een verfijnde afwerking maar ook luxueuze uitrusting zoals captain chairs met massagefunctie en slaapstand. Hoeveel er van die uitrusting al present tekent op de ‘Elite’-basisversie is nog niet bekend, maar de naam doet alvast vermoeden dat die niet plots over stoffen zeteltjes en plastic wieldoppen zal beschikken.

Maxus MIFA 9 2023

De MIFA 9 is trouwens niet de enige nieuwe Maxus die geprijsd wordt, want ook de T90 EV waagt de overstap naar Europa. Dat is een zuiver elektrische pick-up die je binnenkort vanaf 54.990 euro op je werf plaatst. Die prijs is dan wel exclusief BTW, maar als eerste volwaardige elektrische pick-up op onze markt is hij misschien wel de enige van zijn soort die sinds dit jaar nog min of meer relevant is voor de particulier. De T90 EV komt aan bij de dealers vanaf volgende maand, en op de Maxus MIFA 9 is het wachten tot april voor de eerste leveringen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws